[quote=""Mody6N""][quote=""mates86""]Piękne:-) Kiedy wbijasz się pochwalić do Zabrza?[/quote]
na cotygodniowy zlot niestety na mnie nie ma co liczyc bo racuje zzagranica i w kazda niedziele wyjezdzam,
tak jak juz pisalem jakby byl w sobote to bym sie zjawila ale 28 bede w tychcach[/quote]
Motor na plus, lakier na plus, klamki na plus, wneka tablicy na plus...
Ale tak poza tym dla mnie to porażka niestety... bedluk, lampy przod+kierunki, lampy tył, dziura w zderzaku+komin, o zawieszeniu i spasowaniu nie wspomne... Nie pisze tego złośliwie.. po prostu wyrażam swoje zdanie
Polo 6N by qK. Szuraj wahaczem, a nie dokladką jak byle pi**a!!!
215 na tyle to w wooj szeroko, jak dla mnie zbyt szeroko. Fakt, ze czyms hamowac trzeba, ale w takim wypadku zastanowilbym sie nad przodem o szerokosci 195 i takim samym tylem. No chyba, ze zamiast stance'u robisz cos a'la racecar, jak np Lupo R20, to wtedy sie zgodze.
w grudniu 2012 napisałem:[quote=""krzyDOLAR""]od 2009 trendy się już nieco zmieniły..[/quote]i dziś napisałbym to raz jeszcze. projekt utknął w czasoprzestrzeni, jakieś 7 lat temu. fakt - motor syci, ale traktorowe koło z tyłu, wydech oraz chińsko-japońskie akcenty to dziś archiwum tuningu. zdaję sobie sprawę z tego że to Twój autorski projekt, że włożyłeś w niego mnóstwo czasu oraz pieniędzy i zarazem gratuluję Ci wytrwałości. niemniej jednak wydaje mi się że auto bardziej cieszyłoby wzrok na seryjnych lampach, ze schowanym wydechem i bardziej spasowanym kołem. z tuningiem jest jak z modą, co sezon na topie jest coś innego. kilka lat wstecz, prym wiódł mocny naciąg, dziś trwa szał na wspomniane przez justice'a racecar'y. to wszystko kiedyś się skończy, a ludzie wciąż będą wracać z projektami nawiązującymi do stylu oem+. choćby ze względu na to co masz pod maską, warto pójść w tą stronę