[6n2] Jakie kola?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
cyklop22
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cyklop22 »

Tak ja mam 195/45 R16 na seryjnym zawieszeniu(jak narazie)i smiga bez problemu nie haczac nigdzie jedynie co to musialem wyrzucic chlapacze bo o nie tarlo a z nimi i tak auto wygladalo troche wiesniacko :acute: no ale jest szpara miedzy nadkolem a opona ale na razie nie mam czasu zmieniac gleby bo fura mi potrzebna na codzien ale zakladaj smialo jak masz okazje kupic bo wygladaja spoko probowalem nawet 17 wrzucic ale wygladalo jak maly JEEP i troche przesadnie za duze sa:/Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzyyysztof
Newbie
Newbie

Post autor: krzyyysztof »

Witam

Chciałbym przyłączyć się do tematu. Przymierzam się do zakupu kompletu felg do 6N2, prawdopodobnie aluminiowe ale mam mały dylemat.

Fabryczne opony 185/55 R14, natomiast co do felg producent podaje
że powinny być 6JX14H2ET43 (4x100).

Na Allegro można znaleźć w przyzwoitej cenie ale: 7Jx14H2ET40

Chciałbym zapytać czy to w ogóle mi podejdzie, niestety nie bardzo się orientuje.
Ewentualnie jakie nieco odbiegające od oryginału.

Opony chciałbym zostawić fabryczne (czyli 185/55 R14).

Pozdrawiam
e
el_wilku
Newbie
Newbie

Post autor: el_wilku »

ja osobiscie mam 195/45/15 bardzo dobrze mi sie jezdzi
j
jagadal
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jagadal »

Podpinam się do tematu. Podobnie jak koledzy wyżej chcę założyć felgi i chciałbym zapytać jakie ET powinna mieć felga żeby nic nie obcierało. Interesuje mnie rozmiar felgi 7j15" lub 6.5j15"
Awatar użytkownika
Kamil88C
Swój
Swój

Post autor: Kamil88C »

[quote=""simson23""]Oczywiście przestrzeń powiędzy nadkolem, a felgą jest większa co będzie spędzało ci sen z powiek i zamiast spać będziesz zastanawiał się skąd wziąść pieniądze i obniżyć auto :)[/quote]
[quote=""turzol""]wejdą, ale na seryjnym zawieszeniu będzie wyglądać jak koza[/quote]
Koledzy dobrze prawią... Założyłem 15' do 6n i zrobił mi się SUV,wiem że coś z tym muszę zrobic.
S
SajmonSej
Newbie
Newbie

Post autor: SajmonSej »

Ja się zastanawiam nad 205/40/16 do 6KV, ale tak czytając wasze komentarze, to się obawiam właśnie czy nie będzie za dużej luki do nadkola i czy nie będzie wyglądać przesadnie ta felga... Niby średnica zmniejsza się o 7.2mm w porównaniu do moich 185/60/14 ;p a też obawiam się założyć większy profil opony, czy właśnie w średnicy bez problemu mi się zmieści :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”