Sorki ale na tyle głupich pytań jakie już zadałem na forum nie sądzę żebym coś pogorszył
Mam zegary mające przednią części obudowy (tej ze szkłem) o numerze 87001323, i tylną część obudowy (trzymającej płytkę z elektroniką) o numerze 88311235, ale co gorsza - ETKA posługuje się całkiem inną numerologią. Autko to dość konkretne puzzle i powoli wciąż próbuję porozgryzać co i jak, więc do rzeczy - gdzieś czytałem że nie każda wersja ma świecącą lampkę rezerwy. W moich kontrolkach są piktogramy tylko do:
- chłodnica (plus żaróweczka)
- tylne p. mgielne (plus żaróweczka)
- wolne
- wolne
- olej (plus żaróweczka)
- akuś (plus żaróweczka)
- CAT (bez żaróweczki)
- ręczny (plus żaróweczka)
- wolne
- pasy (bez żaróweczki)
- wolne
- wolne
Podejrzewam że licznik to też rzeźba w stosunku do oryginału (wg dowodu - Variant'97), ale póki co działa i chyba nie przekłamuje. Przeglądając różne fotki na necie (niestety, ale znaczna część fotek na forum już od dawna jest nieaktywna) zauważyłem, że różne zegary mają różne piktogramy - czy to znaczy że wszystko rozbija się o wsadzenie żaróweczki w odpowiednie gniazdo? Jednak u mnie są tylko te co opisałem powyżej, pola "wolne" są gładkie.. Jeśli światło rezerwy to kwestia tylko żaróweczki - w którym miejscu powinna się ona znajdować?
No chyba że mam całkiem inną wersję zegarów - po południu poszukam opisów na silniku i skrzyni, bo naklejka przy zapasie gdzieś zniknęła na przestrzeni dziejów.. Jeśli z kolei faktycznie mam nie pasujące zegary - to czy poza skalą (obroty / prędkość) można coś popodmieniaś bądź pouaktywniać w oprogramowaniu autka bądź samych zegarów? Jak pisałem - numery wg ETKI są całkiem inne niż to co mam na obudowie licznika, ale na szczęście na moim szrocie zegarów jest chyba ze 30 więc może coś dopasuję - byle bym wiedział czego szukać:)