Najprościej,rano na zimnym silniku zdejmij fajki od świec i niech ktoś przekręci stacyjkę żeby pokazały się kontrolki,a ty miernikiem sprawdź musi choć na chwilę pokazać się napięcie na fajkach,jak jest to przekaźnik ok. Jak nie to podmień przekaźnik i wtedy sprawdź.
Sprawdzę. Ale chyba mam innego winowajcę mojej usterki. Objaw: kręci, nie odpala, brak kontrolki świec i wyłączony esp. Reszta kontrolek jest. Wyczytałem, że może to być objaw zepsutego czujnika pod pedałem hamulca.
Aaa ok, w 6N2 nie ma niczego takiego, dlatego mnie to zdziwiło. Jeśli czujnik stopu jest podobny, jak w 6N2 to rozbierz go i przetrzyj wewnętrzne styki papierem ściernym. U mnie zawsze pomaga na nadpalone styki.
Właśnie, gdzieś czytałem, że zepsuty czujnik stop takie daje objawy. Druga sprawa, że ABS też się świeci... Wyjąłem bezpieczniki od ESP, żeby zobaczyć czy nie spaliły się - były ok, ale komp się zrestował i objawy zginęły. Po dniu wróciły...
to by było za piękne niestety na razie nie mam dostępu do kabla, może w sobotę :/
druga rzecz robiąca takie objawy to elektrozawór n109, ale to domysły, bez kompa nic nie zdziałam...