********** TU SIE WITAMY **********

Tu rozmawiamy o wszystkim czego nie obejmują inne dzialy.

Moderator: Global Moderator

B
Bakuhan
Newbie
Newbie

Post autor: Bakuhan »

Witam ja i moje Polo 9n. Pozdrawiam serdecznie.
C
CZEKON
Newbie
Newbie

Post autor: CZEKON »

Wypada się przywitać tak więc
.. Franek z Tychów aktualnie jeżeli chodzi o vw polo to posiadam mk1 oraz mk2

Projekty na ukończeniu można obserwować na
https://m.facebook.com/ClassicKcars/
Awatar użytkownika
SpecializedDSM
Newbie
Newbie

Post autor: SpecializedDSM »

Cześć, jestem Patryk, studiuję we Wrocławiu i od ponad roku śmigam Polo 6N, które jest w mojej rodzinie od samego początku, czyli od 1997 roku. Skromnymi krokami, dążę do uzyskania z niej stanu w moim przekonaniu idealnego. Liczę na dobrą zabawę z innymi właścicielami Polówek :D Pozdro!
Awatar użytkownika
sot van breslau
Newbie
Newbie

Post autor: sot van breslau »

Cześć, nazywam się Paweł, jestem z Wrocławia, ale mieszkam w Warszawie. Jeżdżę czerwoną 9n3 z przełomu 2008/2009 z silnikiem 1.4 benzyna.
Auto przejąłem po mamie, która jeździła nim od nowości i kupiła następne Polo. Znam je więc od nowości - zarówno z dobrych stron (fajne fabryczne audio, niezły ten silniczek 1.4), jak i słabych - marnie jest wykonane, ma dużo drobnych usterek typu niezwijające się po odpięciu pasy bezpieczeństwa, niedziałający spryskiwacz tylnej szyby itd.
Ogólnie rzecz biorąc - lubimy się. Mały ma jakieś 85 tys. km i codziennie jeździ po Wawie, a raz-dwa razy w miesiącu ciśnie do Wrocławia.
Poprzednio jeździłem Golfem z TDI i trochę mi brakuje mocy, ale jest i tak zaskakująco dobrze :)

Pozdrawiam!
b
baron700
Newbie
Newbie

Post autor: baron700 »

Czołem! Student z Warszawy, właściciel polo coupe, 86c2f z 1991, szatańskie 1.0 cat na pokładzie. W planach, jako, iż jest to bardzo wdzięczny pojazd, poprawienie wyglądu i komfortu, bo na śrubowanie osiągów z tego motora myślę, że nie ma się co zbytnio napalać :P
Awatar użytkownika
LeeeO
Newbie
Newbie

Post autor: LeeeO »

:hello: Siemanko :vinsent:
Imię: Daniel
Miejscowość: Koszalin (Zachodniopomorskie)

Czym jeżdżę: VW Polo 6n 97r. 1.6 8V AEE aka Pedał http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... d2829eda23 :piwo:

Od dłuższego czasu zabierałem się do tego aby napisać tutaj coś na forum i przywitać się w końcu mam na to czas. Polówkę kupiłem od Korzenia. Wiele osób może mnie wytykać palcem że kupiłem "gotowca" ale tak na prawdę chciałem wiedzieć że będzie to samochód od "Pewnej ręki" który będzie nadawał się do dalszych modyfikacji ;) a Korzeniowi umożliwiło to drogę do dalszych projektów. Mogę was zapewnić że jeszcze wiele się pozmienia.
Obrazek
B
Blacha
Newbie
Newbie

Post autor: Blacha »

Witam wszystkich Polomaniaków :bye: mam nadzieje ze na coś sie przydam bo sam dużo grzebie przy swoim polo jak i również zasięgne cennych porad z forum :good:
Awatar użytkownika
Bezlitosny Jamnik
Newbie
Newbie

Post autor: Bezlitosny Jamnik »

Witam,

Jestem Patryk nowy na forum.
Od pół roku szczęśliwy posiadacz VW Polo 86c2f :grin: .
j
jachym
Newbie
Newbie

Post autor: jachym »

Witam forumowiczów ! ;)

Mam na imię Kamil, obecnie mieszkam w Łodzi, jeżdżę gofrem IV 1.9 TDI.
Co mnie tu przyciągnęło ? Planuje zakup Polo II, stąd chciałbym trochę lepiej poznać temat i zasięgnąć waszych rad :cool2:

Pozdrawiam serdecznie :oki:
S
Six
Newbie
Newbie

Post autor: Six »

Witam wszystkich pasjonatów VW Polo
Ja nazywam sie Michał, pochodzę z Rzeszowa, i od niedawna ( 09.05.2016r) jestem posiadaczem VW Polo II.
Moje Polo ma 23 Lata (1993) w sumie tyle co ja.
Autko zostało kupione za cenę złomu od znajomego, jak na swój wiek jest bardzo zadbane a silnik pracuje równo, brak zastrzeżeń, posiada parę oznaki korozji (bardzo małe ilości jeśli chodzi o blachę), kilka usterek typu lusterka, fotele, i inne mniej znaczące części, ale jak wiadomo, dla chcącego nic trudnego.

p.s jeśli jest ktoś z Rzeszowa, posiada takie autko, lub wiedzę na temat tego samochodu, to chciał bym się z nim spotkać i obgadać kilka rzeczy, poszukuje porad i pomocnej dłoni w sprawie naprawy/wyregulowania niektórych elementów jak i pomocy by doprowadzić auto do "perfekcji"

Pozdrawiam i jeszcze raz serdecznie witam wszystkich :)
Six
Awatar użytkownika
kmieciu471
Newbie
Newbie

Post autor: kmieciu471 »

Witam,
Mam na imię Kuba, wiek 25 lat.
Posiadam polo z koncowki 98r w wersji Variant :) Silniczek 1.4 APQ we wrzesniu zeszlego roku zalozylem gaz, z uwagi na to ze obecnie studiuje w Warszawie, a rodzine mam w Krynicy-Zdroju. Zawsze lepiej przejechac 400 km za 60 zlotych a nie za 350 :P
Autko w rodzinie 10 lat. Pierwsze 8 jedzila nim moja rodzicielka. W momencie zakupu Pola wyglądała jak z salonu mimo swoich 8 lat :P
Bylo to w sumie 2 auto mojej Mamy, wiec przeszlo to i owo :) Silnik po remoncie, poobijana tu i tam, jedna rzecz mnie szokuje - pancerne zawieszenie.
Od 2 lat w moich rękach (już w sumie 4 auto w moim zyciu :) ). Powoli doprowadzam ją do porządku, bo przez te lata Pola traktowana byla po prostu jako samochod ktory ma przewiezc to i owo i dojechać do celu :)

Mam nadzieje, ze oprocz tego ze bede w stanie znalezc pomoc na tym forum, bede w stanie tez pomoc Wam drodzy forumowicze :)
Pozdrawiam! :grin:

P.S
Gdyby ktoś miał jakiekolwiek problemy z prądem w swoich pomykaczach, śmiało możecie się ze mną kontaktować :)
Pozdrawiam,
kmieciu471

Obrazek
Awatar użytkownika
Markasyn
Newbie
Newbie

Post autor: Markasyn »

Witam, nazywam sie Piotr i jestem z Lublina
Jestes szczęśliwym posiadaczem VW Derby (w dowodzie 79 a ponoć to 82 )
Sprzedałem swoje pierwsze klasyczne auto bo potrzebowałem czegos żwawszego
Byl to maluch którego sprzedałem w czwartek a juz w sobotę wracałem VW
Jestem jeszcze laikiem, prosił bym o pomoc w rozpoznaniu modelu i szukania części ; )
K
Klapek1543
Newbie
Newbie

Post autor: Klapek1543 »

Witam, jestem Adam mam 21lat i mieszkam na Mazurach. Stałem się posiadaczem Polo 6n 1.9d z 1997r, na dzień dzisiejszy seria:) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Teneribelli
Newbie
Newbie

Post autor: Teneribelli »

Witam wszystkich.

Nazywam się Ania i jestem szczęśliwą posiadaczką VW Polo 1.4.
Pochodzę z Lublina
Niestety są to dopiero początki mojej przygody z tym samochodem i czekają mnie jeszcze takie rzeczy jak: opłacenie auta w UC oraz rejestracja. Może to trochę potrwać, ponieważ jest w nim kilka usterek, które nie potrafię sama zrobić :niewiem:
Co chciałam powiedzieć jeszcze o swoim aucie? Hmmm... Wybrałam go ze względu na kolor (żółty) jak również wyposażenie w dość bogatej wersji m.in. podgrzewane i skórzane fotele.
Nic więcej nie napiszę, bo się szczerze nie znam na silnikach, zawieszeniu itp, ale może będę mogła liczyć na Waszą pomoc.

Jeszcze raz witam Was serdecznie i pozdrawiam.
Życie jest piękne...
Awatar użytkownika
scater20
Newbie
Newbie

Post autor: scater20 »

Witam, mam na imię Karol mam 19 lat, mieszkam w Gliwicach. Smigam polo 6n ld6d z 98r 3d (od nowości w rodzinie). Autko w podstawowej wersji, 1.0 50 km. Zmiany to głośniczki w drzwiach 15"bbs z g3 cabrio i inne drobiazgi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”