Witam, mam pytanie w mojej polo 1.6 jest problem z włożeniem 1 biegu, nie można normalnie wbić 1 trzeba umiejętnie mocniej w lewo ale tak aby nie wskoczył wsteczny,trzeba znaleźć ten punkt w którym wchodzi ładnie. Ja osobiście już nie mam problemu ale czasem jak szybko chcę wbić to mnie to irytuje. Na drążku biegów pod maską na której jest główka od skrzyni wyczuwalny jest luz boczny, tam jest jakaś guma? Włożyłem tam rękę na szybko ale nie miałem kanału żeby dobrze zlokalizować co tam jest, może to być problem? Aha u mnie jest cięgno.
Z góry dzięki za pomoc.
Bez kanału/najazdu nie ustawisz biegów. Jeśli musisz mocno w lewo to ustawiasz tym ( góra/dół ) najlepiej żebyś miał kogoś do pomocy żeby zmieniał biegi
A jak to "coś" plastikowego, białego na zdjęciu się nazywa? I przy jakich skrzyniach występuje?
Pytam, ponieważ wypadł mi z czegoś takiego czop kulisty i straciłem wsteczny.
Mam skrzynię ETD w Polo 6N2 i zastanawiam się czy tylko czop kupić i wymienić i czy to pomoże, czy może trzeba będzie jeszcze szukać tego czegoś plastikowego?
Dzięki za podpowiedz, założyłem to na ten sworzeń kulisty ale za lekko mi weszło.
Patrząc na połączenie metal - plastik, to raczej to drugie mniej powinno wytrzymać, więc lepiej tego poszukać.
Swoją drogą takie łączenie w takim miejscu i ze zgoła twardszym materiałem to słaby pomysł konstruktora