[9n] Przekładnia TRW czy SMI - KOYO JAK ROZPOZNAĆ

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Zioło69
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Przekładnia TRW czy SMI - KOYO JAK ROZPOZNAĆ

Post autor: Zioło69 »

Siemanko ziomeczki od polówek :) Mam pytanko. Jak mam rozpoznać jaką mam przekładnie kierowniczą w moim modelu? Muszę wymienić końcówki drążka kierowniczego, ale nie wiem, które części mam zamówić, bo jedne są pod KOYO a drugie pod TRW. Jest tu ktoś kto już ogarniał ten temat i mógłby się wypowiedzieć? Jakieś znaki rozpoznawcze KOYO lub TRW itp. :grin:

Temat chyba nie był jeszcze poruszany, przynajmniej ja nie widziałem, jeśli gdzieś już jest, to proszę o przeniesienie :)
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Ściągnij lewą (od str. kierowcy) zaślepkę zderzaka gdzie są halogeny i tam głębiej siedzi pompa wspomagana i z niej odczytasz jaka jest przekładnia. Jeśli nalepka na pompie będzie pod kątem to albo lusterko albo musisz dać auto na kanał lub podnośnik i ściągnąć osłonę dolną silnika i też pompę będzie widać. :D
Awatar użytkownika
Zioło69
Raczkujący
Raczkujący

Jakaś szybka porada jak to zdemontować(kratka w zderzaku)? Nie chce niczego urwać ani uszkodzić. Trzyma się tylko na zatrzaskach czy na śrubach też?
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Kratkę mocno i zdecydowanie szarpnąć do siebie-powinna wyskoczyć. Ma po 2 zatrzaski od góry i dołu.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

podaj numer vin, sprawdzę Ci jaki masz typ przekładni
Awatar użytkownika
Zioło69
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki panowie za pomoc :grin:
P
Polo_24
Początkujący
Początkujący

Post autor: Polo_24 »

TRW ma zbiornik z płynem ściskany opaską ;) , jakby tak ktoś kiedyś chciał na szybko.
Dziękuję i pozdrawiam.
P
Pajka
Newbie
Newbie

Post autor: Pajka »

Cześć Panowie. W moim Polo 9n cieknie maglownica. Chcę zamówić regenerowaną i po wymianie odesłać moją do zakładu. Zdjąłem zaślepkę w zderzaku i na pompie jest TRW. Jak się okazuje, są 2 rodzaje przekładni TRW, różnią się ilością blaszek pod czujnikiem, 1 lub 2. Czy macie może pomysł jak to sprawdzić, może ktoś to potrafi odczytać po VIN? WVWZZZ9NZ9Y080545
Będę wdzięczny za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”