Jaki klucz dynamometryczny?

Tu rozmawiamy o wszystkim czego nie obejmują inne dzialy.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany

Jaki klucz dynamometryczny?

Post autor: tomsson »

Witam

Chciałbym się was poradzić jaki klucz dynamometryczny warto kupić. Budżet 200-300 zł. Na tą chwilę potrzebuje go do wymiany rozrządu, w niedługim czasie chce się zająć popychaczami, czyli musi mi posłużyć też do przykręcenia śruby wałka rozrządu. Najbardziej cenię opinie osób, które taki klucz mają i używają. Zdaje sobie sprawę, że dobry klucz kosztuje 800 zł, lecz na amatorskie potrzeby może znajdzie się coś budżetowego.

Zapraszam do dyskusji!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

Posiadam taki
http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny ... 80002.html
jak dla mnie przykręcanie kół, wymiana świec (kupiłem przejściówkę) wystarczy, zanim się rozkalibruje to długo mi posłuży... mogę polecić jako markę no name
Awatar użytkownika
tomsson

Post autor: tomsson »

Kupiłem proxxon MC100, do odbioru za kilka dni na miejscu. Mam w planach kupić też proxxon mc 30 do śrub o mniejszym momencie. Myśle, że tymi dwoma kluczami obsłużę wszystkie połączenia śrubowe w polo.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ronaldinho3
Newbie
Newbie

Post autor: Ronaldinho3 »

Dzięki wielkie za poradę :) Na pewno się przyda :)
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
j
jagodaa
Newbie
Newbie

Post autor: jagodaa »

W Leroy Merlin najtańszy klucz dynamometryczny TOOLS dostaniesz za 169 zł, a PROXXON za 399 zł https://www.leroymerlin.pl/narzedzia-re ... a2631.html . Nie wiem co to znaczy dobry. Nie wydaje mi się by Tools była kiepską firmą nawet dla profesjonalistów. Z resztą zawsze można założyć jakąś przedłużkę. My w samochodzie wozimy grubościenną zawsze rurkę z PCV. Nie raz się przydała do odkręcania koła w busie.
N
NetNet
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: NetNet »

Super, dzięki za sprawdzone porady :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”