Sprawdź
tą wiadomość
Jest tam szczegółowy opis każdego modelu BCM-a.
Im wyższy model tym więcej funkcji można włączyć.
Od
089 jest obsługa Bi-Xenonów (obecnie częściej używa się BCM z T5 do tego - dokładnie
7H0937090), od modelu
7E0937090 Z4Y da się zakodować lampy LED i są odblokowane wszystkie funkcje jakie obsługuje BCM PQ25 (jednak jest potrzebna zmiana instalacji według schematu z Transportera T6/Caravelle T6).
Składanie lusterek jest obecnie dość kosztowne, trzeba mieć silniczki podnoszenia szyb, które je obsługują (rzadko występowały, zazwyczaj tylko w niektórych modelach GTI, na allegro sprawnych jeszcze nie spotkałem, a cena nowego to około 580zł/sztuka, a potrzeba 2 silniczki + 2 lusterka składane 8-pinowe...).
Do tempomatu wystarczy 087, czujniki parkowania w Polo obsługiwane są poza BCM przez dodatkowy moduł, fabrycznie w 6R nie było czujników z przodu (były później jako dodatkowa opcja wyposażenia do zamontowania), najlepiej się do tego nadaje moduł PDC z VW Transportera T6 bo jest od razu 8-kanałowy i można podłączyć 4 czujniki na przód i 4 na tył

Ja taki mam z T6: 7E0919475E, ale można też użyć np. z rosyjskiego Polo 6R w Sedanie: 6RU919475.
Jeśli chcesz robić czujniki
tylko na tył, to możesz użyć fabrycznego modułu z pierwszego lepszego Polo 6R
Ogólnie numery części jakie można użyć znajdziesz w
temacie z kartoteką mojej Polówki