Polo 9n by Jason

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jasonft13
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jasonft13 »

PaKoz92- bardzo polecam, komfort poprawiony o 1000%! :) jeszcze teraz lampka w schowku i będzie git :cool:

konikks- to jest folia samoprzylepna o wzorze szczotkowanego aluminium, kolor prawie taki jak mój samochód( grey anthracite pear).

Doszły do mnie maty do podgrzewania siedzeń.Mam mały problem z kablami, nie wiem dokładnie do czego są 2 kable(wydaje mi się że to są kable do przedłużenia wiązki na tylne siedzenia, choć pewności nie mam- może mi ktoś pomóc?)

Obrazek

A tutaj schemat do pomocy:

Obrazek

Zostały mi 2 kable- biały i czerwony. nie są one zarobione, mają nacięte końcówki tylko.Więcej zdjęć jutro.

Sprawdziłem ten schemat i coś jest powalony.. wszystkie kable mają inne wtyczki więc ich nie pomylę ale faktycznie te 2 kable zostają i za cholerę nie wiem do czego one są..

wtyczki damskie 2 pinowe do mat:
Obrazek

wtyczki męskie jako przedłużka:
Obrazek

kabel środkowy:
Obrazek

Na schemacie jest pokazane jest że do potencjometru idzie wtyczka 4 pinowa płaska a naprawdę jest inna.

i końcówki:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
konikks
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: konikks »

I folia siadła tak ładnie na zagięciach?
j
jasonft13
Raczkujący
Raczkujący

Folię musisz podgrzać suszarka (najprościej, jak nie masz baby to od mamy pożycz xd) albo opalarka I naciągnąć, przyklepać I gotowe ;) nawet na ten oryginalny chrom siada ładnie. ;)

Edit!

W międzyczasie zarobiłem kable do gniazda usb, chcę go podpiąć w miejscu górnej półki w części środkowej, tej zaznaczonym białym kolorem w miejscu 1 albo 2. Gdzie myślicie będzie lepiej? Po boku żeby jeszcze trochę tam miejsca było czy na środku, bo to i tak bez znaczenia? Dodam że podpiąć chcę navigację i kamerę więc gniazda będą zajęte cały czas. Bardziej skłaniam się do pozycji nr 1.

Obrazek

Zakupiłem głośniczek do licznika a po urlopie zacznę modzić! :)
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 15:09 przez jasonft13, łącznie zmieniany 1 raz.
j
jasonft13
Raczkujący
Raczkujący

Wiedzcie że coś się dzieje :lol: wybaczcie za jakość ale tak na szybko przed pracą to robię ;)

Obrazek

Dzisiaj zostały wymienione świece, były już dość zakopcone. Znalazłem winowajcę piszczenia przy pasku w silniku: zakupiłem i wymieniłem jedną rolkę paska (nie sam napinacz) i wszystko hula(całość kosztowała mnie 25 funtów i jakieś 15 min roboty, kiedy oczywiście ma się sprzęt i miejsce) :) Jutro biorę się za pranie i montaż ogrzewania w 2 siedzeniu. Prawdopodobnie po urlopie wymienię olej ze skrzyni biegów.

Obrazek

Nowy element:
Obrazek
Stary element:
ObrazekObrazek
j
jasonft13
Raczkujący
Raczkujący

Nowa dostawa!

Lampka schowka (muszę tylko kupić żarówkę LED).Oczywiście nie obyło się bez rzeźby, mianowicie ten 'dzyndzel' który odpowiada za gaszenie i zapalanie lampki był za krótki więc użyłem zaślepki(którą wcześniej wyciąłem żeby zmieścić lampkę), którą zgrzałem razem z tą końcówką:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Podciągnąłem jeszcze od razu przewody do gniazda USB do górnej części konsoli(sprawdziłem i śmiga aż miło). Teraz tylko wyciąć dziurę na sam port i będzie gites.

Obrazek

Za niedługo zacznę wymianę brzęczyka w liczniku:

Obrazek
Obrazek

Up!

Brzęczyk zrobiony, brzęczy aż miło :yahoo: operacja potrwała około 30 min bo co chwila się rozpraszałem czymś.. :D
Tutaj stary, zepsuty:

Obrazek
Obrazek

Zakupiłem i otrzymałem już obudowę lusterka od strony kierowcy(prawej).Jutro wezmę się za wymianę, a przy okazji może podjadę do dilera vw i zamówię farbę i pomaluje je.

Obrazek
j
jasonft13
Raczkujący
Raczkujący

Fotele dostały maty grzewcze i tapicerka została wyprana w końcu!

Taka była na początku:
Obrazek

Obudowa lusterka to tragedia i szukam ori z rozbitka.

Obrazek

Porty usb w konsoli założone(zdjęcie w aucie zrobię za niedługo):

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Swego czasu jak naklejałem naklejki to wpadły jeszcze inne:

Obrazek
j
jasonft13
Raczkujący
Raczkujący

Witojcie po dłuższej przerwie! W Polsce sprawiłem sobie następnego vw(w zasadzie to samochód mojej dziewczyny). Przedstawiam wam kermita:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
j
jasonft13
Raczkujący
Raczkujący

UP!

Niestety podczas próby podpięcia wzmacniacza i tuby coś się stało i nie mogę podpiąć mojego 'nowego-starego' radia. Ori radio działa ale już nowsze nie.. przeszukałem internety i nie mogę nic znaleźć na ten temat :( Zaczęła się palić kontrolka check engine i po odczytaniu kodów okazało się że to sonda przed katem. NIE polecam tego podłokietnika- po krótkim czasie połamał się i opadał niżej.. Odkleiłem również naklejki z tyłu szyby, została mi tylko ta od dilera w środku. Podgrzewane fotele dalej czekają na podpięcie, nie mam jakoś weny do tego.Plany się trochę skurczyły bo stwierdziłem że preferuję kupić samochód w Polsce(jetta mk4/5) więc nie opłaca mi się dokładać do tego więcej niż trzeba :)
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

Sam się zastanawiałem nad takim podłokietnikiem, ale widzę, że na razie sobie temat odpuszczę. Ładnie masz oświetlony bagażnik. Sam mam już paski ledowe od kilku lat kupione i jakoś nie mogę się zabrać za montaż :D Chociaż docelowo pewnie wsadzę mocną diodę LED zamiast żarówki w bagażniku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N”