[9n] Woda w aucie na podłodze po stronie pasażera

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Szymon 123
Newbie
Newbie

Post autor: Szymon 123 »

Witam
Jestem nowy na forum i też mam taki problem że leci mi woda do środka . Cieknie z prawej strony za schowkiem , oraz z lewej okolice otwierania maski . Ściągnąłem podszybie i kanały odpływowe sa czyste . Też miałeś podobny problem , możesz napisać jak to rozwiązałeś . Wersja z szyberdachem .
k
kwanga
Newbie
Newbie

Post autor: kwanga »

Podepnę się pod temat , u mnie w POLO 9N 2004 101KM td woda się lała po stronie kierowcy i za kierowcą po osuszeniu auta i przełączeniu klimy na eco problem zanikł ale zbliża się lato szukałem po zdjęciach i wszędzie , jednak nie wiem gdzie jest odpływ z klimy :banghead: Na domiar złego po ostatnich deszczach po stronie pasażera na gumie pojawiła się woda :boredom: ale tylko na gumowej wycieraczce pod nią jest sucho, skąd się bierze nie wiem lałem auto z węża nic zero śladów wody, a po deszczu jest :crazy: może doradzicie gdzie konkretnie muszę szukać :?: Dzięki wszystkim za sensowne odpowiedzi, poświęcony czas i pomoc
J
Jako66
Newbie
Newbie

Post autor: Jako66 »

Witam. Tez mam problem wanny w mojej 6N.... sprawdzalem kanaliki podszybia i woda ladnie spływa przy nadkolu.... kanaliki szyberdachu tez drożne.... wszystkie uszczelki suche poza uszczelka kierowcy....gdzie woda po deszczu stoi na rancie uszczelki...po zdjeciu ,,tapicerki,, drzwi kierowcy wszystko suche troche wilgotno w oslonie mechanizmu szyby ale tam na dole sa 3 dziurki ktore wydaje mi sie ze dobrze odporwadzaja wode bo sprawdzalem i drożne.... i sa one ponizej lini uszczelki... gdy dzis lalem wode po zamknietych drzwiach nie widzialem zeby ktoredys przez drzwi sie dostawala... brak jakichkolwiek pomysłow :(:(:(
Awatar użytkownika
19czesiu90
Newbie
Newbie

Post autor: 19czesiu90 »

Też mam problem z wodą i to dość poważny. Ale mi sie udało zlokalizować którędy leci. Oczywiście nie obyło się bez demontażu wykładziny i wygłuszenia. Okazało się że woda dostaje się przez tylnie  lampy i wpływa do środka. Drugi przeciek ale to już bardzo maly był między szyba a uszczelka w samy rogu szyby ,z prawej jak i z lewej strony auta u dolu.Także może obejrzyj te miejsca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”