[6N] auto nie wchodzi na obroty

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
musicfan
Raczkujący
Raczkujący

[6N] auto nie wchodzi na obroty

Post autor: musicfan »

Witam
Mam problem z swoją polówką 6N silnik 1.4 otóż odpalę ją i na wolnych obrotach chodzi normalnie a jak przygazuję gwałtownie to nie wchodzi na obroty, szarpie silnik/odcina a jak wciskam powoli gaz to wchodzi na obroty. Po przejechaniu około 5 km auto już chodzi normalnie wciskam gaz do spodu i auto się zbiera jak gdyby awaria zniknęła. Przypadek się dzieje jak auto stoi dzień nie odpalane.

Dzisiaj wcale auto mi nie chciało odpalić kręciłem sporo i nic. Sprawdziłem iskrę była a świece były suche
Wlałem trochę benzyny gdzie idzie przepustnica i powoli odpaliło i teraz pali normalnie.

Cewka była wymieniana, przepustnica, aparat zapłonowy i 2 kable uszkodzone (wzięte ze szrotu)

Czy to może być wina pompy paliwa? filtru? Auto mam 2 lata i nie wymieniałem
Awatar użytkownika
iparts
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: iparts »

Kiedy wymieniałeś filtr paliwa? Może już jest zapchany i dlatego musi przepchać paliwo na początku, albo najzwyklej cofa Ci się paliwo.
Zapraszamy forumowiczów do internetowego sklepu z częściami - http://www.iparts.pl/auto/vw,121.html
m
musicfan
Raczkujący
Raczkujący

filtr wymieniony i auto dalej szarpie
czy to może być wadliwa cewka bo te nowe podobno padają
może pompa paliwa się przycina?
posprawdzam jeszcze wtryski jak awaria będzie
Ostatnio zmieniony 26 paź 2016, 15:25 przez musicfan, łącznie zmieniany 1 raz.
O
Olszak1992
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Olszak1992 »

Silnik pompy paliwa sprawdź
m
musicfan
Raczkujący
Raczkujący

przeczyściłem świece porządnie szczotką drucianą i mechanik ustawił zapłon do lampy stroboskopowej, miałem kąt wyprzedzenia zapłonu ponad 11 stopni zostało ustawione na 6 bo sprawdzał w danych producenta i tyle miało być ;) Mówił że mógł zapłon wypadać przez to.

Na chwilę obecną awaria nie występuje, auto normalnie jeździ ;)
Ewentualnie jak się pojawi to będę szukał dalej
m
musicfan
Raczkujący
Raczkujący

niestety ale auto dalej szarpie przez jakiś czas, rozmawiałem z mechanikiem i mówił że przyczyn może być wiele ale nie powiedział co ;/ a nie chcę dawać auta do mechanika żeby wymienił 20 rzeczy i płacił tysiące a problem nadal występował
O
Olszak1992
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Olszak1992 »

Mógłbyś spróbować wymienić pompe paliwa na szrocie kupić za 30zł bo po tyle chodzą podmienić i zobaczyć, 30zł to nie majątek a objawy masz takie jakby paliwa mało podawało za słabe ciśnienie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”