[6n2] trzesie sie wszystko w srodku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Siweki
Newbie
Newbie

[6n2] trzesie sie wszystko w srodku

Post autor: Siweki »

Witam wszystkich serdecznie,
Zwracam się do Was z niemałym problemem, otóż: 4 miesiące temu kupiłem poloweczke 6n2 1999 1,7 SDI,
Od samego początku od kiedy jestem jej właścicielem, strasznie buczy w aucie, najbardziej pomiędzy 900 a 1500 RPM, trzęsie się wszystko w srodku, tzn cały kokpit kierownica drzwi dosłownie wszystko, auto wpada w takie wibracje ze czasami stojąc w korku można dostać migreny od tego hałasu. Przy jeździe powyżej 30 km/h problemu nie słychać, jedzie płynnie jak pszczółka maja. Czasami jak ręką docisne kokpit tzn przytrzymam celowo to hałas się zmniejsza, teraz pytanie, czy on jest jakoś niepodokrecany czy to już głębsza kwestia techniczna ? Proszę o wszelkie informacje :)
Mogę ewentualnie komuś kto wie o co chodzi nagrać ten nieznośny dźwięk.
Dzięki wielkie z góry :D

@edit
Link do nagrania tego brzeczenia:
https://m.youtube.com/watch?v=9Alo8LFiCgA
Ostatnio zmieniony 08 paź 2016, 14:11 przez Siweki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Jak trzęsie na niskich obrotach to mogą być poduszki silnika wywalone już.
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
r
riot.sdc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: riot.sdc »

sprawdził bym temat dolnej poduszki przy skrzyni biegów. Często te objawy są połączone z sytuacją, gdy przy nagłym puszczeniu lub wciśnięciu gazu na np: 4 biegu widać jak gałka zmiany biegów rusza do przodu lub tyłu.

Z historii innych użytkowników wynikało, że warto kupić oryginalną poduszkę, bo na tanich zamiennikach bywa jeszcze gorzej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”