Odziedziczylam wraz z autem w lampach jakies zarowki philips. Strasznie slabo swieca w nocy na swiatlach mijania. Jakie zarowki polecicie. Zdiwilo mnoe ze w takim autku i sa h4.
Ostatnio kupiłem OSRAM cool blue. I szczerze polecam. Dają fajne światło. Samego światła też jest więcej. Nie męczą oczu i co najważniejsze, wreszcie mogę normalnie jeździć podczas deszczowych nocy
Jak odbłyśnik jest dobry i szkło czyste, to zwykłe najzwyklejsze zarowki będą akceptowalne.
Popatrz w lampę, czy te dwie rzeczy sa w dobrym stanie. Ewentualnie może od strony elektrycznej ma za słabe napięcie i będzie gorzej świecić choćby nie wiem jakie dobre żarówki były
Dziekuje za odpowiedzi Czy gdyby tylko ta wymiana lamp pomogla to musze cos przetabiac w instalacji jakies wtyczki itp czy tylko wtyczke podlaczyc ta co mam. Pozdrawiam Kasia
Wtyczki chyba te same, tylko jak masz na jedną żarówkę H4, a wsadzisz na dwie żarówki, to mijania będzie gasło, gdy włączysz drogowe/długie. Wstaw foto swoich lamp jak możesz, a może masz tylko zmatowiały plastik i polerka lamp załatwi sprawę i nie będziesz musiała wymieniac
brosk pisze:
Dziekuje za odpowiedzi Czy gdyby tylko ta wymiana lamp pomogla to musze cos przetabiac w instalacji jakies wtyczki itp czy tylko wtyczke podlaczyc ta co mam. Pozdrawiam Kasia
ja to robiłem i bez problemów poszło ,więcej zabawy jest by rozebrać wszystko by dostać sie do pajaka pod kierownicą by połączyć dwa kabelki przy kostce
pozdrawiam
było tylko 75 Ps jest 132 Ps
Lampy Hella H7 już są
czujniki parkowania przód/tył są
RCD330 i OPS działa
lusterka elek+grzanie jest
dzienne+przeciwmgielne są + doświetlanie
BCM 87D działa
W tych informacjach z rosyjskiego forum jest aby połączyć pin 40 z 41 i tak też zrobiłem i działa. Natomiast nasuwa się pytanie czy to na pewno tak powinno być bo na jakiejś nienieckiej stronie przeczytałem że trzeba dołożyć kabel pomiędzy pinem 40 a pinem 7 we włączniku od świateł. dlatego nie jestem pewien jak powinno się to poprawnie wykonać i czy są po drodze jakieś przekaźniki.