Wyjazd za granicę - Polo III 6n1 co ze sobą zabrać.

Tu rozmawiamy o wszystkim czego nie obejmują inne dzialy.

Moderator: Global Moderator

k
krzychu9412
Raczkujący
Raczkujący

Wyjazd za granicę - Polo III 6n1 co ze sobą zabrać.

Post autor: krzychu9412 »

Witam, jestem posiadaczem Polo 6n1 rocznik 1998. Silniczek pracuje tak jak wyjechał z salonu aktualnie przebieg jest nieco ponad 152 tyś. od zakupu zrobiłem nim 23 tysiące. Poprzednim właścicielem był "dziadek" Który w ciągu 9 lat zrobił nim 29 tysięcy. Autko służyło mu do krótkich tras tak jak się tłumaczył głównie do znajomych na kawę, po wnuczków do szkoły oraz do kościoła. W styczniu mam planowany wyjazd do Niemiec. W sumie trasa będzie liczyła 1100km w jedną stronę. Dzwoniłem za ubezpieczeniem assistance lecz nie chcą ubezpieczyć tak starego auta... Samochód w tym roku zyskał pełnoletność a ubezpieczają do 15 lat. Moje pytanka brzmią... Co mam ze sobą zabrać w razie nagłej awarii? Podstawowe klucze? Ile mogę jechać na trasie żeby silnik nie dostawał w dupę? 1.4 8v 60km. puki co mam koło zapasowe i łańcuchy :D Pozdrowienia dla wszystkich ;D
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Generalnie nic nie powinno się stać, ale warto mieć ze sobą komplet żarówek i ewentualnie klucz 13 by poluzować akumulator do wymiany żarówek w lewym przednim reflektorze. Olej/płyn chłodniczy na ew. dolewkę. Do tego apteczka, kamizelka odblaskowa. Wcześniej też sprawdzić ciśnienie w kołach i zapasowym koniecznie.
k
krzychu9412
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzychu9412 »

Żaroweczki już są dokupione wezmę parę kluczy oczywiście koło zapasowe nie "dojazdowka" płyn olej okey a jaka prędkością mogę jechać żeby Polo czuł się przyjemnie? 120KM/h to około 3000tys obrotów. Może być?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Cewkę zapłonową na zapas chyba warto wziąć- lubią niespodziewanie padać.
Sprawdź poziom oleju w skrzyni.
krzychu9412 pisze: a jaka prędkością mogę jechać żeby Polo czuł się przyjemnie? 120KM/h to około 3000tys obrotów. Może być?
pewnie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”