NR VIN i przebieg

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

P
Palec11
Raczkujący
Raczkujący

NR VIN i przebieg

Post autor: Palec11 »

Witam wszystkich mam pytanie odnośnie sprawdzania przebiegu po nr vin na ile to jest autentyczne ? Na tej stronie http://www.vindecoderz.com/EN/check-loo ... nz4d016264 rozkodowałem swój nr vin i pokazuje mi że auto ma przebieg około 182,211 km. Co by się zgadzało praktycznie z licznikiem ja mam auto około 1.5 roku i teraz samochód ma 195 tysięcy na liczniku. Czy mogę więc wierzyć w autentyczność przebiegu ? I na jakiej podstawie przebieg jest przypisywany do VINU ?

Oto nr vin mojego auta:
WVWZZZ9NZ4D016264
b
brysiu28
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brysiu28 »

Na pewno nie z tej strony, mój wg niej ma 227,552 gdzie na liczniku widnieje lekko ponad 154000 , samochód od początku w jednym domu więc pewne info :grin:
C
Cauliflower
Newbie
Newbie

Post autor: Cauliflower »

Przebieg w ogole nie jest "przypisywany" do VINu. VIN nadawany jest automatycznie podczas produkcji, kazdy kolejny samochod na linii produkcyjnej ma kolejny numer VIN.
Na jego podstawie dowiesz sie jedynie, kiedy Twoj polo zszedl z linii produkcyjnej.

Pewnie ta stronka, na tej podstawie szacuje jakis tam sredni dzienny przebieg (poza tym, ze nawet miejsce produkcji zle pokazuje).
m
maksiu432
Newbie
Newbie

Post autor: maksiu432 »

A właśnie powinno tak być że przebieg jakoś do vin'u przypisany i żeby to jakoś kontrolować a nie janusze biznesu zakładają magnesy i zatrzymują przebieg...
Ślusarz Warszawa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”