Polo 6n-Paffciak [renowacja] :D - Poprawione foty

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Paffciak »

Witam.Długo nie pisałem gdyż pracuje i autko wozi mnie do pracy i z powrotem i też na trasy.Miałem małą przygodę wracając z Włocławka od rodziny...
Obrazek
Obrazek
Facet nie wiedział czy skręca czy nie skręca skręcił auto z przodu wyhamowało ja wychamowałem , za mną BMW wyhamowało ale Skoda Citigo nie wyhamowała i uderzyła w BMW we mnie a ja w KIA hakiem . Ogólnie podłoga w bagażniku cała tylko dolny zderzak wgięty i górny obdrapany.Pewnie pas też poszedł ale narazie nie zdejmuję zderzaków . Autko odemnie dostało teraz prezent :
Olej:Liqui Moly 10w40 z dodatkiem Mos2
Filtr Oleju : Mann
Filtr Kabinowy : SCT z węglem
Ogólnie Polo ma się dobrze ostatnio dostało czyszczenie wnętrza w postaci APC od Tenzi każdego elementu + dressing do Deski rozdzielczej i plastików od Shiny Garage . Dodatkowo została wyczyszczona podsufitka środkiem od STP Tuff Stuff.Podsufitka jak nowa tylko że zrobiła się taka twarda w dotyku .Mi to nie przeszkadza za bardzo więc na +
Drzwi wygłuszyłem matami od GMS model 07XL.Jakość dzwięku po wygłuszeniu na bardzo wielki + . Wcześniej było było blache słychać teraz boczki latają.Leci do mnie pianka wygłuszająca również od GMS na boczki . Jedynie co trzeba zmienić to głośniki w desce na ori tweeter'y bądz też wyrzeżbić w plastiku bocznym od lusterka. Korci mnie coraz bardziej szerokie zderzaki.U nas po zakładzie jeżdzi taka sama tylko że na szerokich zderzakach więc się zajarałem na ten temat.Leżą u mnie jeszcze przyciemnione kierunki folią jasno-czarną .Czekają na montaż + pełny smoked front w lampach :)
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Witam.Niestety w ,,szerszeniu" stała się przykra rzecz :( Poszła uszczelka pod głowicą silnik stracił kompresję i wyzionął ducha . Szukam jakiegoś 1.4 bo przy tym silniku nie będe musiał zmieniać skrzyni . Myślałem nad 1.6 ale trzeba wtedy zmieniać skrzynie bo obecna niedługo pójdzie się ... . Prawdopodobnie wyleci też gaz dlatego że mądrzy ,,specjaliści" od gazu założyli instalacje tak że dziecko by lepiej założyło i częściej ten samochód jeździł na benzynie niż na LPG . Mam pare pomysłów na jeden jak i drugi samochód który nabyłem . ,,Szerszeń" miał też następną kolizję nie z mojej winy . Cały przód praktycznie rozbity naprawiony ,,po taniości" Przyjdzie wiosna będzie się robić :)
Zdjęcia ,,instalacji" :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
w
warga23
Newbie
Newbie

Post autor: warga23 »

Rzeczywiście, ta instalacja to wyciągnięta z pudełka i tak wrzucona pod maskę, i te nieszczęsne valdemary :o Ciekawe jak zrobili nawierty w kolektorze.
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Nawiety akurat zrobili najlepiej w tym całym burdelu.Na dniach wskakuję AEX 60km . W next tyg czuję że będe już śmigał nim a nowy nabytek zostawię na lato.Jak dobrze pójdzie obaj w tym roku polecą do lakiernika :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”