Ledy 86c2f

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wróbciu :)
Newbie
Newbie

Ledy 86c2f

Post autor: Wróbciu :) »

Witam chciałbym się dowiedzieć jak mam podłączyć ledy w mojej polówce nie znam się do końca ale chcę to zrobić sam czy ktoś już montował taką taśmę ledowa w aucie? Chcę zamontować podświetlenie w bagażniku jakoś na tylniej kanapie i pod nogi z przodu u kierowcy i pasażera lecz nie wiem jak i gdzie mam to podłączyć pomóżcie
Ostatnio zmieniony 20 mar 2017, 14:36 przez Wróbciu :), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Dziś samemu podłączyłem przód :D i jest dobrze a teraz został mi tył i bagażnik więc jak ktoś wie co z tym zrobić proszę o pomoc bo tak to będę musiał ciągnąć kable przez cały samochód
m
mufas007
Newbie
Newbie

Post autor: mufas007 »

A masz ogólnie światło w bagażniku? Jeżeli nie to będziesz musiał zaopatrzyć się w jakiś włącznik normalnie zamknięty żeby po otworzeniu klapy włączyło Ci się światło (taki jak np w przednich drzwiach). Musisz znaleźć stałe zasilanie(z tyłu chyba będzie problem) następnie włącznik, dalej z włącznika do listwy led i masa z listwy do budy.
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Niestety nie znalazłem stałego prądu i wczoraj pociągnąłem od  zapalniczki musiałem dużo wymontować ale jak skończę to efekt mam nadzieję że bardzo dobry
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Dziś podłączyłem ledy w bagażniku ale coś jest nie tak :/ ciagnalem prąd od zapalniczki i taki włącznik jak przy drzwiach i one świecą o wiele słabiej niż te same co ciagnalem od lampki z przodu ktoś wie co może być nie tak ?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Każdy ciągnie zasilanie zapalniczki, a potem są problemy jak w opisie. Weź zasilanie ze stałego plusa na magistrali i nie będzie problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”