vw polo 1.6 problem

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

s
soulcalibur4
Newbie
Newbie

vw polo 1.6 problem

Post autor: soulcalibur4 »

Witam. Mam pytanie a zarazem proszę o pomoc. Mam vw polo 1.6 z 1995r benzyna bez instalacji gazowej  ( u mnie 15lat) bardzo zadbany :) niestety 3 tyg temu jadąc ok 90km/h auto nagle  zgasło, postój na światłach auto nagle zgasło. Obroty nie falowały , 0 błędów. Mój mechanik wymienił czujnik halla i wtedy się zaczęło :( obroty zaczynają falować , szczególnie jak silnik ciepły, chodzi równo i nagle ,,fru"do góry, w czasie jazdy autem szarpie/przerywa :( mechanik wymienił przepustnice, na stary czujnik halla, przewody , sprawdził sondę , i nadal usterka jest :( komputer - brak błędów. Co radzicie? bo jeździć się nie da :( fatalnie chodzi :(  P
Ostatnio zmieniony 18 cze 2017, 7:45 przez soulcalibur4, łącznie zmieniany 1 raz.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

Po wymianie czujnika był ustawiany KWZ? Jeśli nie, to zrób to jako pierwsze. Żadne wymiany czujników itd. Tylko wystarczy ustawić zapłon i wszystko Bedzie w porządku ;)
s
soulcalibur4
Newbie
Newbie

Post autor: soulcalibur4 »

tak nic to nie dało :( obroty falują z dużym zakresem, i okresowo autem w czasie jazdy szarpie .Jakieś inne pomysły ?
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Nic nie napisales o swiecach. Piszesz, ze wsadzil nowego halla, a potem wstawil starego? W jakiej kondycji jest rozdzielacz zaplonu i sama cewka? Czy jak gasnie, a auto nadal jedzie na biegu i napedza silnik, to co pokazuje obrotomierz? Kompresja ok? Jaki przebieg?
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”