[6N2] Czyli kolejne Miśkowe Polo :D 1.4 MPI AUD EDITION

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Też mam taką roletę i od 3 lat nie doczekała się montażu,właśnie zacząłem się zastanawiać gdzie ją w  ogóle mama  ???A to całkiem fajna rzecz.
Obrazek
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Bardzo spoko rzecz już nawet nie tyle co słońce ale po mieście lata kupe aut co ich światła świecą w kosmos i oślepiają a to zawsze trochę niweluje no i poza tym naprawdę fajnie wygląda :) Większość ludzi co dziś widziała jak pod blokiem dłubałem jak zakładałem to myślała, że jakiś "chiński patent" po czym wielkie zdziwienie że ori ;)
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

A jak wygląda patent montażu tej roletki ? :)
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Ogólnie masz dwie śruby którymi przytwierdzasz to do półki po wcześniejszym wymierzeniu i przewierceniu. Dodatkowo w zestawie są dwa haczyki które montujesz o plastik podtrzymujący podsufitkę i przyciskasz to by było stabilne uszczelką i wszystko. Tak na dobrą sprawę najwięcej jest zabawy z wierceniem dziur w wymierzeniem tego oraz jak pisałem wcześniej warto se ponacinać materiał by nie wkręciło w wiertło i zrobiło erroru jaki sam miałem. Naprawdę fajna rzecz po 2 tyg jazdy nie zdemontowałbym już: raz że fajnie wygląda dwa auto mniej od słońca się nagrzewa, a po trzecie w nocy ładnie chroni przed asami co dają po długich lub ich światła świecą w kosmos.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Tak jak gadaliśmy na FB dało sie samemu okleic halogeniki nie płacąc chorych pieniażków obcym  ;)
Kratki i grill gti w 6n2 to must have- od razu inaczej ryj wygląda- jeszcze ksenon pakuj  ;D

Roletka fajny bajer, tez rozwazałem montaz u siebie
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Po moich przygodach z ksenonem, nie przekonasz go w życiu do tego :D
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

ZeroOne pisze: Po moich przygodach z ksenonem, nie przekonasz go w życiu do tego :D
Żebyś wiedział :) Głównie po mieście samochód jeździ wiec bez sensu mi pakować w to kasę szczerze mówiąc. Jak już to wpadną lepsze żarówki i tyle, a w tych pieniądzach można wiele innych rzeczy zrobić :) Teraz głownie siedzi mi we łbie to:
https://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-e ... -4695.html
Ale raz że jesień i zima, a dwa coroczny haracz w postaci OC AC i przeglądu skutecznie zjadł całą kwartalną premię :/
Z innej beczki to zastanawiam się czy poza ASO kupie gdzieś węże od podciśnienia, konkretnie te numer 34 i 36 ze schematu, bo ostatnio otwieram maskę i syczy coś jak kompresor... okazało się że 15 lat zrobiło swoje i od temperatur sparciały i dziury były. Na tą chwilę są dorobione z wężyka zbrojonego ale wolałbym by miało ręce i nogi jak fabryka dała by było si. Co ciekawe obroty wgl nie wariowały mimo lewego powietrza ale czułem, że coś nie si jest bo auto było mniej żwawe jak zawsze o ile można powiedzieć, że AUD jest żwawe :)
http://pl.realoem.me/Volkswagen/RDW/PO/ ... /103005#34
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Jako, że idzie zima i zachęcony efektem jak wyszły alu na golfie, które poszły w piasek i proszek zrobiłem w kolor stal na zimę:
Obrazek
Teraz jeszcze tylko założyć to na auto, które trzeba umyć. Cena śmieszna 200zł za wszystko polecam MALMET z GD ;)
Jakby ktoś miał i chciał się pozbyć takich dekielków to z chęcią przytulę:
http://allegro.pl/kolpaki-dekle-dekielk ... ml#thumb/1
EDIT:
Tak to wygląda na aucie
Obrazek
EDIT2:
Dzięki ELVIS.PLwpadły dekielki i w końcu jest tak jak chciałem i wersja zima nie denerwuje jak na niego patrzę:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 lis 2016, 21:01 przez MiSiEk-GDA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Dawno nic się nie działo więc trochę odświeżę o ile ktoś jeszcze zagląda :) Wpadło kilka pierdołek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I najlepsze co :) puściłem się czarnuchem w trasę ponad 2 tys km po Polsce i Słowacji efekt zero awarii poza poluzowaną żarówką od świateł mijania w tylnej lampie absolutnie nic z czego jestem dumny, bo lekko nie miał ale za to był w pięknych miejscach...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”