[9n] Kontrolka tempomatu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krzaczek
Newbie
Newbie

[9n] Kontrolka tempomatu

Post autor: Krzaczek »

Witam,

Niedawno zainstalowałem w swoim polo 9n tempomat. Jak przy każdym dokładanym tempomacie, kontrolka "pracy" tempomatu zapala się od razu po włączeniu na manetce ON i gaśnie po przełączeniu na OFF (tempomat w 100% działa - dołożenie wykonane wg manuala z tego forum - zainstalowana pełna wiązka, wszystko łączy). Przy oryginalnie zamontowanych tempomatach kontrolka ta, zapala się dopiero gdy tempomat urzymuje zadaną prędkość i gaśnie np. po wciśnięciu sprzęgła.

O ile nie jest to troll, to znalazłem jeden jedyny filmik, na którym gość chwali się zmianą zapalania kontrolki na takie oryginalne.
https://www.youtube.com/watch?v=u4eJvGhNaIQ
Oczywiście zadałem pytanie "jak to zrobić?", ale autor filmu nie chwali się już tym jak to zrobił. (Najnowszy komentarz to ten mój)

I oto pytanie do Was - jakże mądrych ludzi: Czy ktokolwiek wie jak to zrobić? Czy podzieli się tą wiedzą? A może to po prostu jakiś żart i nie da się tego zrobić? W podanym filmiku w opisie zapisano, że jest to kwestia wsadu licznika, mam nadzieję, że to faktycznie tam, no ewentualnie może to być wina modułu zarządzania elektroniką?

Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2017, 12:57 przez Krzaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
j
jihaad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jihaad »

Zarówno w starszym od twojego Polo Passacie jak i nowszym Golfie kontrolka pali się cały czas, kiedy włączony jest tempomat za pomocą manetki.
Kontrolkę zapaloną wyłącznie podczas utrzymywania zadanej prędkości widziałem np. w Audi C6.
Mówię tu o oryginalnych rozwiązaniach.
Polo 6N 1,4 16V AFH OEM
Obrazek

Jeśli zgadzam się na niedotrzymywanie umów, zgadzam się na chaos w życiu. Nikt nie lubi chaosu.
t
the_cure
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: the_cure »

pytanie z innej beczki
mam oryginalny tempomat i nie mam żadnej kontrolki , po prostu działa. jest to możliwe?
kupilem polo roczne i nigdy kontrolka mi sie nie świeciła
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

W przedlifcie (9n) w najbiedniejszym liczniku nie było kontrolki.
Lenistwo drogą do postępu
t
the_cure
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: the_cure »

ale ja mam 9N3
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. W przedlifcie 9n nie było kontrolki w standardowym liczniku (bez MFA ,FIS). W polifcie 9n3 już jest podobnie jak kontrolka otwartych drzwii/bagażnika. Wiem bo zmieniałem licznik na poliftowy z MFA. Do tego polifotwy ma przyjemnieszy "BONK" zamiast przerażającego "Piiii" np po zaświeceniu rezerwy.
Lenistwo drogą do postępu
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”