Lotka/Spoiler do Polo 9n 2002r

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

A
Alann94
Newbie
Newbie

Lotka/Spoiler do Polo 9n 2002r

Post autor: Alann94 »

Witam, mam pytanie na temat lotki/spoiler nad tylnymi światłami stopu. Szukam i szukam do kupienia ale takowego nie mogę znaleźć. Czy pochodzą one z innej wersji polo np. 9n3 lub wersji GTI?
Moje Polo to : 1.4 v16 75km z 2002r

Przykład :
- http://topbodykit.co.uk/produkty/2012/1 ... 140536.jpg

- http://www.nktuning.com/_var/gfx/c94f5c ... b60f56.jpg
n
neos50
Początkujący
Początkujący

Post autor: neos50 »

Akurat widoczne na zdjęciach lotki nie są oryginalne ani z żadnego pakietu tuningowego żadnego ze znanych producentów, co do ich wykonanie i jakości to różnie z tym może być. Ogólnie znaleźć j jakąś porządną  lotkę do 9n/9n3 to trudny temat albo ich nie ma albo są drogie.
Z tego co pamiętam lotki do  9n/9n3 lotki pojawiały się w pakietach: GTI, Bluemotion, Votex (Ms design), ABT,  caractere, riegier, zender.
Najłatwiej trafić na replikę lotki Abt, ale jej wygląd to kwesta gustu.
Awatar użytkownika
Hellrider
Newbie
Newbie

Post autor: Hellrider »

Też przymierzam się do montażu lotki. Jedna już upatrzona, ale zastanawia mnie sposób montażu. Spoiler mocuje się do bocznych krawędzi klapy i podejrzewam, że klej do szyb prędzej lub później puści, natomiast śrub lub wkrętów niema za bardzo jak przykręcić :/ Widziałem na forum, że ktoś podobną miał założoną do niebieskiej polówki. Poradzicie coś w kwestii montażu?

http://allegro.pl/vw-polo-2001-2005-spo ... 38064.html 
Ostatnio zmieniony 23 sie 2017, 10:59 przez Hellrider, łącznie zmieniany 1 raz.
d
daropaszk
Newbie
Newbie

Post autor: daropaszk »

Muszę powiedzieć, że fajna i o dziwo wcale nie droga. Szczerze mówiąc, to słyszałem tylko o klejeniu masą przeznaczoną do szyb. Ponoć daje radę ;)
Awatar użytkownika
Hellrider
Newbie
Newbie

Post autor: Hellrider »

Klej do szyb się sprawdza, ale ta lotka ma dość małą powierzchnie styku z karoserią i obawiam się, że to nie wystarczy.  Prędzej czy później np. gdzieś na autostradzie może odpaść. Jak mam wydać pewnie z 250 - 300 zł na lotkę która nie będzie się trzymała i jeszcze spowodować w ten sposób wypadek to wolę odpuścić. Jeżeli znajdę jakiś bezpieczny sposób montażu nie będę się wachał. Może ktoś pomoże w poszukiwaniach. A może znacie kogoś kto sobie taką modyfikacje zainstalował i będzie w stanie coś podpowiedzieć.

A co o kleju do szyb to kleiłem na niego taśmę LED pod drzwiami i bardzo pozytywnie. Najbezpieczniejszy środek dla auta (podobno kleje na bazie silikonów potrafią wchodzić w reakcje i wyżerać lakier, a klej do szyb jest przeznaczony do stosowania na karoserie więc nie może wyrządzić większych szkód). Trzyma bardzo mocno i łatwo się aplikuje. Nie polecam zabierać się za jego aplikację bez rękawiczek cholerstwo nawet jak jest świeże bardzo ciężko schodzi z rąk i mocno brudzi. Polecam kilka kompletów cienkich gumowych rękawiczek do pracy z nim.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2017, 19:55 przez Hellrider, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”