Niskie obroty na luzie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
LaVolpes
Newbie
Newbie

Niskie obroty na luzie

Post autor: LaVolpes »

Witam wszystkich. Jestem posiadaczem polo 1.3 kat z 1991, poprzednio miałem golfa 2.
Z polówka mam problem taki, że jak włączę światła i hamuje, to auto dostaje mniejsze obroty i gaśnie. Tak samo jest jak odpalę auto i włączę światła, automatycznie gaśnie. Co może być przyczyną? Nie wiem czy ma silniczek krokowy i czy to może on jest do wymiany
Ostatnio zmieniony 28 sie 2018, 6:44 przez LaVolpes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Post autor: wladzik44 »

Witam,czy bez świateł na samym hamulcu również gaśnie?Silniczek krokowy jest jak w monotrysku.Możesz spróbować zresetować kompa,powinien wrócić do ustawień fabrycznych.
L
LaVolpes
Newbie
Newbie

Po wciśnięciu hamulca dostaje niższe obroty jak i również przy przytrzymaniu długich świateł. Kupiłem krokowca nowego. Jutro wymienię, ostatnio wyczyściłem cały gaźnik i przepustnicę. Jak zresetować kompa?
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Jak przy hamowaniu,od serwa idzie podciśnienie do gaźnika i mogą być gdzieś nieszczelności na wężykach.Kompa zresetujesz odłączając "-" aku na 5-10 minut,ale posprawdzaj te wężyki podciśnienia.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2018, 13:20 przez wladzik44, łącznie zmieniany 1 raz.
L
LaVolpes
Newbie
Newbie

Wężyki nie są najlepsze już patrzyłem na nie na początku i trochę w nich jest oleju. Hmm na obu końcach węży są troszkę większe włożone. Wymieniłem krokowca i nie wiem ale nie gaśnie już
L
LaVolpes
Newbie
Newbie

Wymieniłem krokowca. Na ciepłym nie gaśnie już ale na zimnym owszem. Dostaje niskie obroty i gaśnie. Dzieje się tak do 70 stopni (do pierwszej grubej kreski od 0).jak jest już powyżej to ładnie idzie na wolnych obrotach
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Silniczek krokowy daje dopływ paliwa,z hamulcem {podciśnienie} nie jest powiązany.Są dwa czujniki temperatury,jeden pokazuje na blacie a drugi wysyła do kompa i ten steruje mieszanką paliwa.Jeśli nadal gaśnie lub spadają obroty na hamulcu to  na pewno podciśnienie.Wężyk z serwa idzie do regulatora ciśnienia,z niego wychodzi wężyk na monowtrysk.Szukaj dalej,powodzenia.
L
LaVolpes
Newbie
Newbie

Można zamknąć temat. Wyregulowałem przepustnicę żeby miał normalne obroty na zimnym i później na ciepłym w miarę. Po kilku próbach doszedłem do tego że na ciepłym nie ma za wysokich obrotów a na zimnym nie gaśnie przy włączonych światłach.
Wystroiłem to ta śrubka co jest ala dystansem do silniczka krokowego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”