Czujnik świateł cofania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bungar
Newbie
Newbie

Czujnik świateł cofania

Post autor: bungar »

Witam. Od dłuższego czasu nie mam świateł cofania. Żarówka i bezpiecznik ok, dlatego wydaje mi się, że to wina czujnika. Tylko mam pytanie gdzie on dokładnie się znajduje w polo 6n2? Jak podniosłem maskę i popatrzyłem to widać, taką jakby kostkę ze śrubą. Wydaje mi się, że to może być ten czujnik, ale może ktoś podpowie czy dobrze myślę. Może jakieś zdjęcie. Z góry dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
Arson
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Arson »

Z przodu na skrzyni
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

bungar pisze: Witam. Od dłuższego czasu nie mam świateł cofania. Żarówka i bezpiecznik ok, dlatego wydaje mi się, że to wina czujnika. Tylko mam pytanie gdzie on dokładnie się znajduje w polo 6n2? Jak podniosłem maskę i popatrzyłem to widać, taką jakby kostkę ze śrubą. Wydaje mi się, że to może być ten czujnik, ale może ktoś podpowie czy dobrze myślę. Może jakieś zdjęcie. Z góry dzięki za pomoc
Stań przodem do auta i schyl się aby zajrzeć pod auto. Będziesz widział silnik i skrzynię.  Czujnik widać z kablami. Zanim go wymienisz spróbuj lekko dokręcić przynajmniej o pół obrotu jeśli się da. U mnie też tak było że zaczął nie zamykać obwodu i nie świeciło się wsteczne. Dokręciłem i teraz działa. 

Tu pisałem i zdjęcie jest: https://vwpoloklub.pl/forum/index.php/t ... #msg663235
Ostatnio zmieniony 03 lis 2018, 9:47 przez Jaco-, łącznie zmieniany 1 raz.
b
bungar
Newbie
Newbie

Post autor: bungar »

Dzięki wielkie za pomoc.Przepraszam za pytania, ale mechanik samochodowy ze mnie kiepski. Mam wersje 1.4 TDI i dostęp raczej ograniczony, ale wydaje mi się, że to raczej na pewno ten czujnik. Załączam zdjęcie, gdyby ktoś mógł zerknąć.
Dziś było mało czasu, jednak po odpięciu kostki i zwarciu pinów, żarówka dalej się nie zaświeciła. Co to może oznaczać ? No chyba, że ja cos źle zrobiłem bo czas gonił
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

bungar pisze: Dzięki wielkie za pomoc.Przepraszam za pytania, ale mechanik samochodowy ze mnie kiepski. Mam wersje 1.4 TDI i dostęp raczej ograniczony, ale wydaje mi się, że to raczej na pewno ten czujnik. Załączam zdjęcie, gdyby ktoś mógł zerknąć.
Dziś było mało czasu, jednak po odpięciu kostki i zwarciu pinów, żarówka dalej się nie zaświeciła. Co to może oznaczać ? No chyba, że ja cos źle zrobiłem bo czas gonił
Zapłon włączyłeś ? Do czujnika powinny iść dwa kable.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”