Moderatorzy: Global Moderator, Moderator
Stań przodem do auta i schyl się aby zajrzeć pod auto. Będziesz widział silnik i skrzynię. Czujnik widać z kablami. Zanim go wymienisz spróbuj lekko dokręcić przynajmniej o pół obrotu jeśli się da. U mnie też tak było że zaczął nie zamykać obwodu i nie świeciło się wsteczne. Dokręciłem i teraz działa.bungar pisze: Witam. Od dłuższego czasu nie mam świateł cofania. Żarówka i bezpiecznik ok, dlatego wydaje mi się, że to wina czujnika. Tylko mam pytanie gdzie on dokładnie się znajduje w polo 6n2? Jak podniosłem maskę i popatrzyłem to widać, taką jakby kostkę ze śrubą. Wydaje mi się, że to może być ten czujnik, ale może ktoś podpowie czy dobrze myślę. Może jakieś zdjęcie. Z góry dzięki za pomoc
Zapłon włączyłeś ? Do czujnika powinny iść dwa kable.bungar pisze: Dzięki wielkie za pomoc.Przepraszam za pytania, ale mechanik samochodowy ze mnie kiepski. Mam wersje 1.4 TDI i dostęp raczej ograniczony, ale wydaje mi się, że to raczej na pewno ten czujnik. Załączam zdjęcie, gdyby ktoś mógł zerknąć.
Dziś było mało czasu, jednak po odpięciu kostki i zwarciu pinów, żarówka dalej się nie zaświeciła. Co to może oznaczać ? No chyba, że ja cos źle zrobiłem bo czas gonił