Wyskakuje błąd P0171 (zbyt uboga mieszanka). Z tego co zauważyłem samochód przy odpalaniu przez 1-2 sekund chodzi delikatnie nierówno potem pracuje już normalnie gdy jest ciepły odpala normalnie. Zauważyłem też że spalanie jest zwiększone.
Czy ktoś z was miał może taki problem? Auto jeszcze gdy było na gwarancji odwiedziło ASO chyba z 5 razy. "Znawcy" a właściwie mechanicy o ile tak ich można nazwać jedyne co robili to kasowali błąd po mojej interwencji zaczeli aktualizować oprogramowanie i wymienili sondę lambda.
Oczywiście nic się nie zmieniło. A mechanicy w okolicy jedyne co próbują zrobić to wykasować błąd. kupiłem niedawno moduł elm327 (wiem że nie cudo ale zawsze coś).
Poniżej wrzucę zdjęcia "Freeze-Frame". Oraz filmik z parametrami zmieniającymi się w trakcie jazdy. Ja osobiście zauważyłem bardzo wysoki "Long Term Fuel trim" bardzo często wynosi on ponad 20%. Prosiłbym o wszelkie rady jak uporać się z tym problemem. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru

https://drive.google.com/drive/folders/1-GjNcBqNvJL5p8gP7pfnD0YqD5Sj9VI5?usp=sharing