Witam w moim polo zbyt łatwo można lewarek ustawic w strefie wyrzucania wstecznego czyli w pozycji całkowicie po lewej stronie dzieje sie to gdy np. juz tak wolno sie toczymy autem że aby je bujnąć to lepiej wrzucic bieg 1 niż 2 lub gdy redukujemy z 3 na 2 co irytuje bo trzeba wracac w prawo lewarkiem aby wbic 2. Dwa razy zdarzyło mi sie wrzucac wsteczny gdy auto wolono sie toczy do przodu a chcemy bieg 1 objawia sie to zgrzytem naszczescie narazie to były lekkie zgrzyty a co jesli mi się mocnej zgrzytnie. Miałem kiedys taka ibize to takiego problemu nie było raczej trzeba było lewarek wbić głęboko do spodu aby móc wrzucić wsteczny. To jest usterka do naprawienia lub wyregulowania? może jakieś elemety juz wyrobione że zbyt łatwo można lewarkiem dojechać w lewa strone? czy raczej ten typ tak ma i wszystkie te modele tak maja i raczej trzeba uwarzać aby to sie nie zdarzało? 1.6tdi 90km cayb
Coś jest ewidentnie nie tak, nie powiem co, ale na pewno ten typ tak nie ma. Jest jakaś przyczyna tego, pozostaje chyba odwiedzić jakiegoś fachowca bo może sie to źle skończyć.
Nie wiecie czy wystarczy mieszek lewarka zdjąć aby dojrzeć tą blokadę od wstecznego? tą co trzeba lewarek wbijać w dół w tej starej ibizie mieszek zdjemowałem 10000000 razy ale juz nie pamietam jak to tam było kurde w polo mieszek zdjac to troche sztuka w ibizie mieszek był nie orginalny to nawet czasami sam sie odpinał nic w sobote musze troche poświęcić mu czasu i go spróbować zdjąć.