[6R] kontrolka świateł / wypalenie żarówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafomatic »

Wlasnie zakodowane u mnie akurat jest tylko kontrolka sie nie zapala, albo jej w ogole nie ma
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

A sprawdzałeś vag czy zakodowano?
R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

Tak i wlasnie na tej podstawie stwierdzam, ze takiej kontrolki nie posiadam
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

Post autor: ecd »

To bardzo dziwne, ze w Highline tego nie masz. Specjalnie dziś u siebie wyjąłem żarówkę H7 od mijania i świeci się żółta kontrolka z symbolem żarówki.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

A auto sprowadzone czy salon?
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

ecd-jak sprawnie wymieniasz żarówkę od świateł mijania?Wykręcasz reflektor?
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

Post autor: ecd »

No niestety trzeba wyciągać cały reflektor. ale naprawdę nie jest to skomplikowane pod warunkiem, ze robisz to w garażu :grin:
R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

Salon. Ale jak juz przy okazji innego watku pisalem ze mam hamulce bebnowe z tylu, to teraz stwierdzam, ze po prostu trafil mi sie jakis wybrakowany egzemplarz
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Moze masz racje.
S
Senti
Newbie
Newbie

Post autor: Senti »

Padło mi światło mijania najpierw lewe i zanim zdążyłem wymienić żarówkę po 2 dniach padło również prawe. Co mnie zdziwiło to właśnie brak zapalonej kontrolki świateł lub jej brak w ogóle (ciężko wyczuć). Polo salonowe 2011 highline 1.2 TSI Dla pewności sprawdziłem bezpieczniki i jeżeli schemat, który znalazłem jest ok to są w porządku. Jutro wymienię żarówki, myślę, że powinno być ok, tym niemniej dziwna sprawa z tą kontrolką. A tak poza tym to Polo od nowości czyli już prawie 3 lata sprawuje się idealnie :)
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Witam,
Po 5 latach :-D spaliła mi się żarówka H7,ale kontrolka nie świeci:)wersja highline,salon.
s
snakemen
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: snakemen »

Trochę dziwna sprawa z tą kontrolką żarówek. Ja wprawdzie posiadam wersję Comfortline, ale funkcję można było aktywować VCDSem. Po aktywacji tej funkcji, na próbę odpiąłem jeden reflektor, co spowodowało zapalenie się kontrolki. Myślałem więc, że po przepaleniu się żarówki będzie taki sam objaw. Niestety ku mojemu zaskoczeniu tak się nie stało. Teraz okazuje się, że nawet jak odłączę reflektor, to kontrolka się też nie zapala, mimo że funkcja jest nadal aktywna.

Ktoś ma jakiś pomysł, albo może podzielić się jakimiś swoim doświadczeniem odnośnie tej funkcji ?
Obrazek
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

No to niezła jazda.
v
vieri69
Newbie
Newbie

Post autor: vieri69 »

snakemen pisze: Trochę dziwna sprawa z tą kontrolką żarówek. Ja wprawdzie posiadam wersję Comfortline, ale funkcję można było aktywować VCDSem. Po aktywacji tej funkcji, na próbę odpiąłem jeden reflektor, co spowodowało zapalenie się kontrolki. Myślałem więc, że po przepaleniu się żarówki będzie taki sam objaw. Niestety ku mojemu zaskoczeniu tak się nie stało. Teraz okazuje się, że nawet jak odłączę reflektor, to kontrolka się też nie zapala, mimo że funkcja jest nadal aktywna.

Ktoś ma jakiś pomysł, albo może podzielić się jakimiś swoim doświadczeniem odnośnie tej funkcji ?
Jak dezaktywować system przepalonej żarówki w polo 6r ????
G
Grzego90
Newbie
Newbie

Post autor: Grzego90 »

Witam

Ostatnio spaliła mi się żarówka od świateł mijania i kontrolka się nie zaświeciła. Po wymianie żarówki z  ciekawości odpiąłem kostke od lampy i po włączeniu świateł zapaliła się kontrolka od spalonej żarówki. Możliwe jest to że opcja ta została wyłączona przez kogoś w komputerze i dlatego nie działa? Tym bardziej, że:
snakemen pisze: Trochę dziwna sprawa z tą kontrolką żarówek. Ja wprawdzie posiadam wersję Comfortline, ale funkcję można było aktywować VCDSem. Po aktywacji tej funkcji, na próbę odpiąłem jeden reflektor, co spowodowało zapalenie się kontrolki. Myślałem więc, że po przepaleniu się żarówki będzie taki sam objaw. Niestety ku mojemu zaskoczeniu tak się nie stało. Teraz okazuje się, że nawet jak odłączę reflektor, to kontrolka się też nie zapala, mimo że funkcja jest nadal aktywna.

Ostatnio zmieniony 13 paź 2021, 17:05 przez Grzego90, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”