[6R] Głośniki tył

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
n3o
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[6R] Głośniki tył

Post autor: n3o »

Mam wersję Trendline Polo 6R wg kodu z naklejki wyposażenia - 4 głośniki, tak, przód bass + twitter.
Chciałbym dorzucić głośniki na tył, nie rozbierałem boczków aby sprawdzić czy jest tam okablowanie (może ktoś sprawdzał?) ale sprawdziłem kostkę do radia i niestety trochę się zdziwiłem ponieważ brakuje przewodów RR oraz RL:
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=xn7o0g&s=5

Czy te przewody mogą być gdzieś "ukryte" za konsolą czy trzeba to prowadzić od słupków (wersja 5D) z tego co widzę w ELSA to okablowanie głośnika tyłu z drzwi powinno dojść do słupka drzwi (złącze 28 pin), ze złącza słupka do radia później. Ogólnie trochę roboty z tego co widzę.
Druga sprawa - jakiej wielkości wchodzą tam głośniki ?
Awatar użytkownika
Franek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Franek »

Witam wiec tak masz w standardzie cztery głosniki zgadza się dwa w słupkach i dwa w przednich drzwiach co do instalacji zapomnij niema jej na pewno trzeba samemu dociągną co do radia jeśli podepniesz tylne głosniki automatycznie pojawi się ich funkcja w radiu bez konieczności kodowania rozmiar głośnikow to 13 cm polecam zakup oryginalnych w aso sztuka około 70 zloty graja ładnie maja oryginalny dystans i pasują jak ulał mocowane na cztery nity nic nie wibruje i nie stuka potem.

Numery części głośników: Polo 4D 6R0 035 453 C
Polo 2D 6R0 035 710 B/C
nity WHT 005 353 (15zl)

Wtyczki do głośników 1J0 972 704 x2 (40zł) plus piny N 906 844 05 x4 (10zł) i jeszcze dodatkowe 4 do kostki od radia razem 8 szt. :-)
przewody z pinami do przelotek drzwiowych jeden przewód ma piny na obu końcach 000 979 150 E/EA x2 000 979 020 E/EA x2 (80zł)
myśle ze koszt powinien zamknąć się w około 280zł to jest głośniki kabel kostki piny
***Chip Tuning***Dpf***Elektronika samochodowa***

Aktywacja testu wskazówek tak jak w GTI

-końcówka wydechu GTI
-gril hoghline
-led tablicy rejestracyjnej
-tempomat
-MFA
-parktronic ori. -kierownica multifunkcyjan
Awatar użytkownika
Pawel
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pawel »

Hmm.. fabryczne głośniki w tylnych drzwiach to 6,5", a dokładniej (via ETKA) 165x165x63 mm - przynajmniej w przypadku 4D.
Poza tym, grają bardzo słabo i patrząc na forum nie tylko na moje ucho, więc ich nie polecam. Trwałość też jest dyskusyjna - u mnie jeden już padł.
Awatar użytkownika
Franek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Franek »

Widze ze kolega z gryfina zawsze mozna zamowic dyna audi pasuja od ............ ale ksztuja kolo 70EURO
***Chip Tuning***Dpf***Elektronika samochodowa***

Aktywacja testu wskazówek tak jak w GTI

-końcówka wydechu GTI
-gril hoghline
-led tablicy rejestracyjnej
-tempomat
-MFA
-parktronic ori. -kierownica multifunkcyjan
T
Tokar
Newbie
Newbie

Post autor: Tokar »

witajcie,
posiadam Polo 6R 2010r 4 drzwi. Jakie sa wymiary fabrycznych glosnikow z tylu? rozni sie rozmiar glosnika w wersji 2drzwiowej oraz 4 drzwiowej? Wlasnie wymienilem radia z rdc210 na rcd510 i wydaje mi sie ze teraz fabryczne graja troche lepiej..ale zawsze chce sie wiecej;) obecnie mam tylko 4 glosniki na przodzie(w drzwiach i w slupkach).

[quote=""Franek""]Widze ze kolega z gryfina zawsze mozna zamowic dyna audi pasuja od ............ ale ksztuja kolo 70EURO[/quote]

co to za glosniki, pasuja w oryginalne miejsca bez przerobek? gdzie je mozna kupic? no i przede wszystkim jak graja?
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Tutaj masz wymianę głośników robioną przeze mnie
http://www.autocentrum.pl/awc/dzienniki ... kow-18877/
v
vieri69
Newbie
Newbie

Post autor: vieri69 »

A jaki jest przekrój przewodu na głośniki ?? 1 czy 1.5 ??
k
koleś
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: koleś »

vieri69 pisze: A jaki jest przekrój przewodu na głośniki ?? 1 czy 1.5 ??
Przewody głośników na tył 1,5mm
Numer do mnie 510 150 407
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”