[6R] Problem z filtrem paliwa.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

H
Hograv
Newbie
Newbie

[6R] Problem z filtrem paliwa.

Post autor: Hograv »

Witam
Auto dziewczyny Polo 6R 1.4 85 km benzyna. Problem tkwi, w tym że podczas wymiany filtra paliwa urwane zostały spinki w kształcie litery U., które zabezpieczają wąż przed wypięciem. Końcówki węża te plastikowe króćce są całe. Potrzebuję jedynie tych spinek, są 3, jedna niebieska i dwie czarne. Czy ktoś wymieniał już z was owe spinki. Jest problem bo okolicznych szrotach nic nie mają bądź im się nie chce szukać, giełda Przeźmierowo brak, a serwis VW sprzedaje tylko węże w całości. Podchodzą one z innych aut? Panowie pomóżcie bo mnie szlak trafi.
a
artek096
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: artek096 »

Właśnie mam ten problem ze jedna ie chce odpuścić i nie schodzi z filtra
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Przy zdejmowaniu z krućca owych wężyków należy docisnąć tak jak przy zakładaniu i wcisnąć owe spinki i na wciśniętych ściągać wężyki.Za pierwszym razem też uszkodziłem.
a
artek096
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: artek096 »

O to chodzi ze jak w pozostałych końcówkach ladnie sie wciskaly i bez problemu schodzily to w tej jednej słabo sie wciskalo i nie chcialo zejsc ale napsilałem wd-40 i ciut lepiej bylo i zeszlo. Filtr wymieniony. Ale załozyć na nowy filtr tej jednej tez mialem problem nie chciala sie docisnac zeby byl charakterystyczny klik. Na nastepna wymiane naszykuje sobie od razu końcowke na wymiane bo moze bez wymiany sie nie obejdzie.
Awatar użytkownika
irdeto
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: irdeto »

Na szczęście obeszło się bez uszkodzenia zatrzasków  :)
Choć jeden wężyk też trocha ciężkawo schodził,ale dało radę.
Jakiś typowo drobinek brudów w nim nie było.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”