[9n3] Drżenie kierownicy od prędkości 120km/h czy może mieć związek z maglownica

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Dominik0904
Newbie
Newbie

[9n3] Drżenie kierownicy od prędkości 120km/h czy może mieć związek z maglownica

Post autor: Dominik0904 »

Witam podczas wymiany drążka kierowniczego okazało się że z lewej strony nie stuka mi sam drążek tylko maglownica pod osłoną z gumy jest wyrobiona na jajowato.
Proszę mi powiedzieć czy tego typu uszkodzenie w mahlownicy może powodować drżenie kierownicy gdy zaczynam jechać około 120km/h w górę do pewnej prędkości. Dodam też że bardzo niepewnie się samochodem wtedy prowadzi a po deszczu to już nie ma nawet co tak szybko jechać bo boję się że nie dojadę.
Nie jestem pewien czy za takie zachowanie odpowiada ta usterka maglownicy czy może bedzie uszkodzona która felga w samochodzie lub problem ze zbieżnością będzie odpowiadał za takie zachowanie się podczas prowadzenia samochodu.
Dodam że w samochodzie wcześniej wymieniłem już dwa wahacze wraz z końcówkami oraz prawy drążek kierowniczy.
Nie chce robić sobie kosztów związanych x wymiana maglownicy jedli to nie naprawi komfortu jazdy.
Dziękuję i czekam na info co mam dalej robić
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”