Zamierzam kupic polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bujan_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bujan_ »

[quote=""BizeMaziZWK""]Jak u Was z blacharka w tych polowkach? Bardzo gnija czy nie?[/quote]
u mnie nadkola (blotniki) zdrowe, lekko lewe drzwi w rogu mialem robione... no ale samochodzik z 92 roku wiec chyba oczywiste ze gdzies sie pojawi rdza, tym bardziej ze nie garazuje jej : ( ogólnie rzecz biorac blacha jest dobra ; D
Awatar użytkownika
tomaloski
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomaloski »

Pamiętam jak przytargałem swoją z Niemiec, to nie miała ani grama rdzy, podłoga fabrycznie zakonserwowana, nadkola również, aż mi szkoda było tego pokrywać kolejną warstwą ochronną, ale trzeba było, teraz po trzech zimach pojawiają się gdzieniegdzie takie "pryszczyki" co je śrubokrętem usuwam i pokrywam farbą na pędzelku. Ja nie narzekam na jakość blach, ale widziałem już Polówki tak przeżarte, że zastanawiałem kim trzeba być aby tak "zapuścić" auto, lub co to auto przeszło...

Co do skrzyni "piątki" w litrówce, to jak pamiętam i widziałem w książce a i też był temat na forum, pierwsze trzy lub cztery biegi mają te same wartości przełożeń, chyba nawet przełożenie główne jest takie samo a dodali piąty bieg po prostu, lecz tutaj musiałby mnie ktokolwiek zweryfikować bo nie pamiętam za bardzo i do książki mi też nie spieszno ostatnio a nie chciałbym nikogo wprowadzać w błąd :) a znaleźć litrowe Polo z 5-cio biegową skrzynią to rzadkość, częściej to własna ingerencja w taki stan rzeczy.
Awatar użytkownika
klon
Początkujący
Początkujący

Post autor: klon »

Tu diesel w coupe:
http://moto.gratka.pl/tresc/volkswagen- ... 55301942,1
Wygląda na zadbany.
Obrazek
b
bujan_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bujan_ »

na zdjeciach wyglada fajnie.. ale wiadomo jak jest... musisz pojechaC i zobaczyc ; )

szkoda ze silnik ma umyty ; /
B
BizeMaziZWK
Newbie
Newbie

Post autor: BizeMaziZWK »

Troche daleko ;/
Szukam samochodu z woj mazowieckiego albo lubelskiego bo nie chce mi sie dalej jezdzic.
Moze macie jakies ciekawe propozycje z tych wojewodztw?

-- Wto Wrz 29, 2009 10:58 am --

No i juz kupilem:)
Rocznik 93 silnik 1,0 B, nie wiedzialem, ze z takim motorkiem to moze tak chodzic, na prawde jestem pod wrazeniem:)
Awatar użytkownika
Buncik
Newbie
Newbie

Post autor: Buncik »

Osobiście posiadam polo z 91r. 1.0 benzynke. W mieście pali mi 5.5l/100km Jeśłi jeżdzisz takim autem po mieście sam to da się poruszać bardzo zwinnie w miejsiej dzungli. 3 lata temu zrobiłem jej kapitalny remont silnika i jak do tąd jest dosłownie bezawaryjna mimo iż jest pełnoletnia!!! Im bardziej dbasz o Polo tym Polo bardziej sie Ci odwdzięczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”