a pytanie ode mnie, żeby nie zakładać posta nowego - R14 jaki profil i szerokość wchodzi bez modyfikacji na oryg. zawieszeniu? Z czystej ciekawości na przyszłe lato ;-)
Z tego co wiem i sam patrzyłem to spokojnie 175/60 R14 oczywiście każdy profil poniżej też wejdzie a co do jeszcze szerszych to już bym miał wątpliwości ale może znawcy tematu się wypowiedzą
[quote=""Neccy""]R14 jaki profil i szerokość wchodzi bez modyfikacji na oryg. zawieszeniu? Z czystej ciekawości [/quote]
skorzystaj z kalkulatorów felg i opon, żeby nie było przekłamań prędkościomierza i licznika km - np. z tego: http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator, ... n,204.html
tomaloski
ale jemu chodzi o R14 .. ale faktycznie nie ma co przesadzac , bo auto ise zbierac nie bedzie i spalanie wzrośnie :/ mi npspadlo o 0,3 litra przy wezszych oponach
Założyłem kiedyś w swej Poli 185/60 R14 na felgach alu i wlazło bez problemu z przodu jak i z tyłu:P dodam jeszcze że zawieszenie orginalne;) tak że napewno cos spasujesz w tym rozmiarze:)
Pozdro.
Witam. Chce kupic opony zimowe do polo "combi" 94 rok, 1.3 55km. Jakie najlepiej ? Z ksiazeczki od kumpla wyczytałem ze oryginalne to 145 tylko nie ma podanego czy R 70 czy r 80. A moze 155 ? Duza róznia jest miedzy 145 a 155 w jezdzie? Prosze o wyrozumiałosc, jestem młodym kierowca. Pozdrawiam.