Witam. Jestem posiadaczem polo "kombi" z 94 roku 1.3 benzyna, 4 biegowa. Mam problem z podswietlaniem zegarów. Wymieniłem zarówki w liczniku bo były przepalone, sprawdziłem bezpieczniki, ale i podswietlania i tak nie mam. Od nawiewów tez ale to dlatego ze nie mam tej zarówki ( tej z tej oprawki takiej). Naprawde nie wiem co z tymi liczniakami. Szukalem na forum, znalazłem troche tematów ale nic mi to nie pomogło.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2009, 9:15 przez młodykierowca18, łącznie zmieniany 1 raz.
na 99% masz uzkodzna tasme podswietlenia .. rozkrec licznik i sprawdz te tasme ,jak jest uszkodzona ,to wywal ja i przylutuj kable do tych 2 pinow w raz z dodami , zarowke w panelu wsadzisz bez oprwki tylo ie musisz na gimnastykowc przy wyciagnietym panelu
Podswietlanie nawiewów działa bo dopasowałem tam juz jakas żarówke. Ale nie ma liczników podswietlania. Ciezko sie tak jezdzi jak jest ciemno. Pomózcie.
ja zdjec nie mam. jak rozkrecisz ten licznik to masz taka tasme. zobacz czy nie jest przepalona czy jakas niefajna xd jezeli bedzie przepalona to wez kabelki i zamiast tej tasmy wlutuj kabelki i powinno dzialac.