Dzięki
Skfarek, czytałem, słyszałem o panu Marku Czaji na większości forów go chwalą. Co do colorexu to też słyszałem. Możliwe że podjadę się spytać bo tak przez telefon to niewiele mi powiedzą.
Zobaczymy jak bardzo są kółka pokrzywione i ile mnie wyjdzie prostowanie. Jeżeli dużo to reszte prac postaram się wykonać sam a jak nie dużo to może wybiorę wygodniejszy wariant kto to wie?
Borek Wiem dobrze, że potrzebny będzie podkład, nawet myślałem o podkładzie w sprayu. Może by przyspieszył prace, ale do malowania to jeszcze daleka droga. Narazie zaoptrzyłem się w szczotki do wiertarki w piątek dokupię może scansol albo innny paint remower i zaczynam na dobre.
Acha pomysł na kolor nie jest znów aż taki oryginalny bo widziałem kiedyś srebrnego pasata i miał podobny kolor felg ale mój w zamyśle ma być nieco ciemniejszy według palety RAL myślę, że cośw tym stylu:
http://www.touckan.nl/ral/large/ral9023.jpg Może nawet coś ciemniejszego i chciałbym mealic, ale nie mam żadnego doświadczenia w malowaniu natryskowym.
Jak mi imadższak przestanie mulić to wkleje zdjęcie zrobione telefonem po lekkim podczyszczeniu jednej z felg.
Proszę o porady i wskazówki jeżeli ktoś już miał styczność z tematem.