dziwny świst

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
AbCs
Newbie
Newbie

dziwny świst

Post autor: AbCs »

witam od jakiegoś czasu z okolic prawego nawiewu (nie z niego samego ) przy drzwiach pasażera słychać dziwny świst. Występuje to przy prędkości ok 40 km/h proszę o pomoc w zlokalizowani przyczyny
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ...ADAM... »

może uszczelka w drzwiach przerwana, jedyne co mi sie nasuwa...
A
AbCs
Newbie
Newbie

uszczelki na oko wydają się być ok
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ...ADAM... »

obejrzyj na calej dlugości dokładnie;d
Awatar użytkownika
Krasi120
Początkujący
Początkujący

Post autor: Krasi120 »

a przy otwartym oknie słychać bardziej ?? kolego ja miałem świst ale na zewnątrz okazało sie że to z paska rolka była do wymiany . . . a teraz świszczy mi od strony kierowcy ale to uszczelka pod przednią szybą . . . posprawdzaj uszczelki a jeżeli to na zewnątrz to sprawdź pasek pozdro ;)
Awatar użytkownika
lionheart198
Początkujący
Początkujący

Post autor: lionheart198 »

Na 100% z nawiewu? możlwe że zimówki świsczą.
l
lotos 66
Newbie
Newbie

Post autor: lotos 66 »

Ja w swojej polówce mam podobny problem i tak samo jak ty nie znalazłem przyczyny chociaż obejrzałem dokładnie wszystkie uszczelki i nic.
A
AbCs
Newbie
Newbie

wczoraj wymienialem rolke i pasek a swist ciągle jest, przy otwartej szybie dzwięk sie nasila, uszczelki są ok co to może być ?
s
sylwek 1978
Newbie
Newbie

Post autor: sylwek 1978 »

mam pytanie zrobil mi sie taki dziwny osat pod pokrywom zaworow taki bialy osad niewiem co to jest i czy to jest grozne plynu nie ubywa w zbiorniczku a ta galeretka zolta sie pokazuje czy by to byla uszczelka pod glowicom
g
grinje
Newbie
Newbie

Post autor: grinje »

To ja jeszcze w temacie dziwnego świstu. U mnie przy mniej więcej 70 km/h jakoś z okolicy lewej strony też się dziwny dźwięk wydobywa - mnie przypomina to skrzek mewy, siostra stwierdziła, że to brzmi jak "zarzynany kot" albo inne cierpiące zwierze. Dzieje się tak tylko jak pierwszy czy drugi raz na niezbyt rozgrzanym silniku przekroczę tę magiczną prędkość.
Ma ktoś jakiś pomysł poza uszczelkami? Bo jak pójdę do mechanika i mu powiem że mi auto świszczy jak zarzynane zwierzę, to mnie chyba wyśmieje :-D
I don\'t need to fight to prove I\'m right, I don\'t need to be forgiven
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Wygląda na łożysko w kole do wymiany,lub coś z klockami nie dbijają na zimnym,nie dopuszczam myśli o awari skrzyni biegów jest po lewej stronie.
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote=""grinje""]To ja jeszcze w temacie dziwnego świstu. U mnie przy mniej więcej 70 km/h jakoś z okolicy lewej strony też się dziwny dźwięk wydobywa - mnie przypomina to skrzek mewy, siostra stwierdziła, że to brzmi jak "zarzynany kot" albo inne cierpiące zwierze. Dzieje się tak tylko jak pierwszy czy drugi raz na niezbyt rozgrzanym silniku przekroczę tę magiczną prędkość.
Ma ktoś jakiś pomysł poza uszczelkami? Bo jak pójdę do mechanika i mu powiem że mi auto świszczy jak zarzynane zwierzę, to mnie chyba wyśmieje :-D[/quote]

Ciekawe czy mamy podobnie. Jak jest temperatura minusowa i wyjeżdżam z garażu pierwszy raz danego dnia to po przejechaniu około 500m też słyszę jęki :D które ustają po paru sekundach.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

JA mialem podobny swist z prawej strony( tez myslalem ze to nawiew albo uszczelki) lecz po zalozeniu ukladu dolotowego przestalo:))
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”