Akumulator powinien być dobrany pod alternator. W innym przypadku będzie tak jak wspomniał kolega wyżej - akumulator nie pożyje długo. Oczywiście można wrzucić większy, ale trzeba pamiętać o doładowywaniu co jakiś czas normalnie przy użyciu prostownika z sieci.
VW Polo Fox Style 86C/2F (Steilheck), rocznik: 1994, silnik 1.05i, kolor: Classic Green Perl LC6U, audio: Pioneer DEH-4000 UB ( 2 + sub)
Przede wszystkim akku markowy polecam centra plus poprzedni wytrzymał mi 7 lat!Potem miałem jakiś używany bavaria czy coś kicha dwa razy większy i dwa razy słabszy gdy przyszły pierwsze mrozy padł i musiałem wybulić na nowy zastanawiałem się między centra standard 168zeta a centra plus 188zeta.Ostatecznie wybrałem ten droższy i śmigam a i najważniejsze ja wybrałem 44Ah400A.O ile pamiętam to 45Ah kręciła fiaciora 1.5 to co polonii 1.1-1.3 nie zakręci???
Wybieraj między centrą a boschem, mnie się wydaje że oba są bdb jeżeli chodzi o parametry i cena jest ok, poszukaj sobie jakieś opinie w necie może będzie co jest lepsze a co gorsze, chociaż tu zawsze chodzi jak się akku eksploatuje.
Dzięki za odp od razu myślałem na Boschem.A Banner z tego powodu,że tata ma w Passacie i ma go już z 7 lat,nie było z nim żadnych problemów,a poza tym Banner to też bardzo dobra firma.Ale Banner odpada z miejsca bo ma za małą pojemność (360A).Raczej wybiore Boscha,czytałem i było pare negatywnych wypowiedzi o tej Centrze,a o Boschu nie znalazłem pozdr.