Problem z paleniem PILNE !!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
piotrek18ony
Raczkujący
Raczkujący

Problem z paleniem PILNE !!!

Post autor: piotrek18ony »

Witam. Otóz mam autko na gaz i dzisiaj braklo mi gazu proboje przelaczyc na benzyne a tu nic, niechce zapalic obie pompki paliwa chodza odkrecalem wlot paliwa ptzy gazniku (monowtrysk) a tam ani kropla nie leci paliwa. Kiedys jak normaalnie dzialal to lecialo tam i dlatego to zauwazylem. Niewiem co jest ? zapowietrzony uklad ? zatkany filter ? Pomozecie jakos bo musze jutro do szkoly dojechac a nie mam jak :(
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Jak masz manualne sterowanie benzyna/gaz i bardzo rzadko albo wcale nie jeździłeś na paliwie a dodatkowo nie miałeś rozłączania wtryskiwacza podczas pracy na gazie to możliwe że wtryskiwacz się zatarł
Obrazek
p
piotrek18ony
Raczkujący
Raczkujący

Już jakas sugestia. Dzieki. Mi to wyglada na zatkany uklad ale sie nie znam na tym. Dmuchałem w ten wlot paliwa (wezyk) dochodzacy do gaznika i czuc ze jest tam benzyna tylko nie ma sily jej wtloczyc ale obie pomki dzialaja i to jest problem bo myslałem ze to pomka. Ten wtryskiwacz raczej bedzie dobry . Niewiem czemu paliwo nie dochodzi :(
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

może było mało paliwa i pompa sie przytarła u ojca w seacie taz niby chodziła ale ciśnienia nie dawała wymiana pompy w zbirniku rozwiązała problem
PozdraVWiam
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

sprawdz ten filtr paliwa juz slyuszalem o przypadku zapchania na amen. a przy okazji sprawdzania filtra sprawdzisz sobie czy przy pompach jest cisnienie
p
piotrek18ony
Raczkujący
Raczkujący

A więc tak : po wielu kombinacjach co moglo sie stac sprawdzilem to cisnienie na pomkach i w pomce w zbiorniku wszystko pieknie tak jak ma byc natomiast w pomce zewnetrznaej cisinienie praktycznie zerowe. Co zrobiłem ? wymontowałęm pompke podlaczyłęm pod prostownik i jakos ja rozruszalem :D zalozylem i dziala. Lecz teraz zauwazam ze auto dlawi sie jak przelaczam na benzynke i niewiem co to jest czy pomka sie zaciera czy cos innego w neij sie dzieje. Spróbuje ,,zresetowac,, komputer moze bedzie chodzila :)
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

Twoja pompka po prostu umiera :amen:
no chyba że jeszcze to ewentualnie dupnięty wyżej wspomniany wtryskiwacz
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”