dobrze że nie poszło;p
Polówka jest jedną z najlepszych w kraju moim zdaniem, ale na tych walcach to będzie miazga...
przy okazji dzięki za podpowiedź co do zawiechy, miałeś rację mówiąc że jest ciut za twardo ale daje rade hehe
pozdro :oki:
pierwszy raz widziałem polo na youtube, a na żywo w tym roku na VW Mani 09, (staliśmy obok Ciebie Corradem G60) szkoda że nie dojechało o własnych siłach....
ale mimo wszystko, moim zdaniem jest jedną z najlepszych polówek w Polsce :amen: :good:
p.s front naprawdę wygląda zaje****cie
Mentosjr całkiem możliwe ze na początku staliśmy obok siebie ale później i tak stałem gdzie indziej
trzeba odkopać zapuszczony temat
175/50/13 na 9J ;]
Przód idealnie może nawet będzie jakiś dystans 5mm
Tył + dystans 40mm ;[
zrobiłem wycieczkę do Częstochowy i przytargałem stamtąd takie dziwne fotele
Kolektor ssący i wałek z 3f, czekam jeszcze na paczkę z ...
doszła malutka paczuszka a w niej ;] chip SLS-a ;[
Kupiłem jeszcze manetki, bo stare już były klejone itd. i nie działały tak jak powinny
Wyciąłem silnik ze złomka żeby lepiej się robiło, musze wymienić sprzęgło, przerobić napęd kompresora z 2 pasków na jeden tak jak w G60, zmienić kolektor ssący, rozwierać przepustnice, założyć kilka nowo wyniklowanych elementów
Po przerobieniu jednego mocowania szyny, recaro pasują do polo
fele dobre z tyłu już szerzej nie trzeba hehe a przód też konkret.
co do manetek trzeba było sie pokusić na te od golfa 3 albo polo pasują z mała przeróbką a wyglądają moim zdaniem o wiele lepiej.
Pozdro
dawno tu nie zrobiłem aktuala wiec ciągle coś dłubię
Zacząłem dłubać z przednimi lampami, w jednej już siedzi soczewka nie do końca jeszcze gotowa , lampa na szybko pomalowana żeby zobaczyć efekt
przypadkiem udało zdobyć tylnia pólke w igła stanie :]
wpadł komplet lamp na tył z GT/G40 ,do tego ostatnio kupiłem lewa lampę z anglika
wnętrze oddałem w poniedziałek w ręce tapicera, w przyszłym tygodniu wiozę graty do chromowania i wysyłam szkła do polerowania.
Silnik tez powoli ogarniam, dziś został skończony nowy napęd do kompresora i alternatora, zamiast dwóch pasków będzie teraz jeden