Podpięcie zapalniczki.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
misieksor
Raczkujący
Raczkujący

Podpięcie zapalniczki.

Post autor: misieksor »

Witam, zakupiłem zapalniczkę do swojej polówki, chciałem się więc zapytać nim rozbiorę deskę rozdzielczą czy seryjnie były pakowane kable do zapalniczek nawet w modelach bez zapalniczek? czy muszę osobny kabelek gdzieś tam podpiąć żeby móc podłączyć swoje gniazdo?? Pytam, bo jestem zupełnie zielony w tym temacie. Z góry dzięki za odpowiedź.

Ps. jeśli były montowane seryjnie, to czy ten kabel będzie bezpośrednio pod deską gdzieś tam upchany?
VW Polo Kombi - najlepszy obok range rovera samochód terenowy :D
A
Amino
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Amino »

Róznie to bywa. Ja by m szukał w okolicy panela regulacji nawiewu. Jeśli tam go nie będzie to najprościej dociągnąć nowy o przekroju minimum 2,5mm2 od akumulatora. Oczywiście nie zapomnij o daniu na przewodzie "plusowym" bezpiecznika 10A.
m
misieksor
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misieksor »

Mhm, dzięki za odpowiedź, zdejmę deskę i zobaczę bo tak bezpośrednio nigdzie go nie widzę :) dam znać co i jak :)
VW Polo Kombi - najlepszy obok range rovera samochód terenowy :D
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

jak nie byla zamontowana seryjnie to nie ma kabla (wtyczki) , wiec zostaje tylko pociągnać nowy kabel przez bezpiecznik prosto z aku :) mozesz wykorzystac otwor w scianie grodziowej do przepchniecia kabla :) sama wtyczka jest 3 pinowa ( + , - , oraz + podświetlenia)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”