Wymieniałem dwumas sprzęgło. Bendix mi zniszczył wieniec zębaty jak go naprawić??? czy można wymienić sam wieniec zębaty na kole zamachowym??Gdzie go dostać kupić? moje POLO 1.9 diesel 96 rok
Najtaniej to sie odwraca wieniec na zamachu. Palnikiem trzeba podgrzac sam wieniec i zejdzie. Poten znowu grzejesz swam wieniec i nakladasz go na zamach. Tak jest montowany oryginalnie a ta praktyka jest powszechnie stosowana. Sam wieniec moze by podszedl od innego zamachu moze nawet jednomasowego. Prawdopodobnie nie miales tulejki w obudowie albo poprostu sie wyrobuila(moze nie byla nasmarowana).
[quote=""Luki38""]Co z tym wieńcem się stało?[/quote]
Bendix przy rozruchu musiał sie zablokować wytar sie sam bendix i przy okazji uszkodził ząbki (wieniec zębaty na kole zamachowym) bendix wymieniłem ale przy rozruchu jak przekrece to odpali a bendix jak by dalej troszeczke krecil czy morzna kupic sam wieniec na koło zamachowe to jest pytanie i gdzie?? na allegro patrzyłem nie ma są urzywki koła zamachowego a wienca zębatego samego nie ma??
Chyba najlepiej i najszybciej będzie jak sobie używkę kupisz koło zamachowe, a tego jest w brud na szrotach i chyba nikomu nie będzie się chciało ściągać wieńca bo i tak później samego koła nie sprzeda. Pytaj u tych co mają silniki do sprzedania, powinni ci sprzedać.