Nakrętka czopa tylnich kół

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Tabakuss
Początkujący
Początkujący

Nakrętka czopa tylnich kół

Post autor: Tabakuss »

Koledzy, potrzebuję pomocy
Jestem zmuszony dokręcić nakrętkę tylniego koła kluczem, bo inaczej nie mogę pozbyć się luzu ale nie wiem jaki klucz tam idzie :niewiem: czy ktoś wie? 26, 27 czy większy?
l
leszek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: leszek »

Ręki sobie odciąć nie dam ale wg. mnie to potrzebny jest klucz 24mm.
Tej nakrętki nie wolno dokręcać na beton należy ją dokręcić zakręcić kołem i poluzować tak by możliwe było przesunięcie podkładki która jest pod nakrętką.
Gdy nie można już skasować luzu to łożyska albo czop do wymiany.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tabakuss
Początkujący
Początkujący

Właśnie najlepsze jest to, że i łożyska i czop jest nowy! :? według książki powinno się dokręcić kombinerkami, ale jak tak dokręciłem to wystarczy, że zakręciłem kołem i znów pojawił się luz. Ostatnie nowe łożysko wytrzymało mi całe 2 miechy... Zaczynam się zastanawiać czy to nie wina przypadkiem piasty - bębna. Dlatego chcę dociągnąć kluczem, zobaczyć i popuścić, bo może coś się nastawi.
P
PaVWel_G40
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: PaVWel_G40 »

klucz 24 plaski daje rade bez problemu. nalezy dokrecic na beton az kolo stanie wtedy popusc 1/4 obrotu i zobacz jak dalej bedzie stalo to dokrec i popusc 1/3 obrotu i tak do skutku az kolo bedzie sie leciutko krecic i nie bedzie luzu. jezeli bedziesz chcial wymieniac to troche wydasz nowe czopy lozyska bebny;p
Awatar użytkownika
Tabakuss
Początkujący
Początkujący

Dzięki koledzy, za pomoc. Już zrobione i jest git :oki: na czopie był zadziorek, i ręcznie nie mogłem tego przekręcić :blush2:
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”