proszę o radę. mam 6N 1.4 AEX 60KM w którym poprzedni właściciel zamontowano akumulator 61 Ah 540 A. w aucie jest klima, podgrzewane siedzenia, lusterka, dysze spryskiwaczy oraz prądożerne audio. jakie parametry powinien mieć nowy akumulator?
Ja do każdego ze swoich samochodów zawsze wybieram akumulator z tej strony http://www.akumulatorybosch.pl/wyszukiw ... dmarki=834 najczesciej katalog podaje 3 rodzaje wybieram środkowy chyba ze mam duzo odbiorników to najwiekszy ale spokojnie srodkowy jest najodpowiedniejszy!
Ja kupiłem tydzień temu do Polo 1,4 AEX 60 kM w selgrosie aku 44ah -420a centra plus jestem z niego zadowolony a mam nadzieje że w zimę mnie nie zaskoczy jak stary.
i ja zapytam jaki aku pod 1.4 AKV 60kucy dodam, że na wyposażeniu znajduje się WEBASTO i cała masa innych rzeczy tj. podgrz lusterka, siedzenia itp itd
do 1.6 akuu to miedzy 36 a 44 Ah. Tak jak pisał wyzej rat4 jak bredzie troche wiecej to nic sie nie stanie. ja mam u siebie 47Ah i mam klime, ale bez elektryki szyb.
mam bogate wyposażenie [size=99px]kliknij na srebrny napis w podpisie[/size] co sugerowałoby Future natomiast nie robię jakiś znacznych odległości, rocznie około 10 - 15 tyś., no i w ciągu dnia też dużych odległości raczej brak, więc jest sens kupować aż tak dobry aku?
Tak czytam ten temat i nikt nie wspomina o alternatorze. A przecierz od niego duzo zalezy. W polo byly 70A i 90A sprawdzcie opis na boku alternatora. Co z tego ze kupimy "duzy" akumulator jak alternator nie da rady go naladowac, ciagle bedzie niedoladowany i dlugo nie pociagnie.
Ja mam 1,4 60KM AEX sporo wyposazenia, audio i wybralem akumulator Centra Futura Plus 45Ah 450A bo mam alternator 70A, spokojnie starcza i nie mam z nim problemow.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2010, 18:01 przez Bartosz85, łącznie zmieniany 1 raz.