Wachacz i drążek stabilizatora

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
marcintju
Początkujący
Początkujący

Post autor: marcintju »

witam, ja mam pytanko o sportowe zawieszenie, czy przy obniżeniu -80 (zawias) ta-technix np. da się ugiąć naciskając na błotnik kolumnę(auto)?, bo u mnie ugina się tylko opona, auto bardzo twarde, zastanawiam się nad zmianą sprężyn na inne tylko nie wiem czy to coś da?
Z obniżenia nie chciałbym rezygnować, ale czy da się jeździć wygodnie na -80? :D
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: tomasz0912 »

Witam Koledzy :mod:
Mam pytanie jakiej Firmy kupic najlepiej wahacze.....
Wymienilem wahacze rok temu i juz mam znowu do wymiany
Dzieki za pomoc
Pozdro
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

a z jakiej przyczyny wymieniasz wahacz? gumę szlag trafił? czy po prostu wykrzywiłeś o krawężnik? Moim zdaniem akurat co do wahacza to firma nie gra różnicy, a ostrożna jazda :)
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: tomasz0912 »

Wiesz jezdze ostroznie....ale takiem mamy drogi jakie mamy wiec szlak trafil swożen. Dlatego kupic musze :)
Awatar użytkownika
DonRogu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DonRogu »

Witam,

jako że chce trochę moją polę usztywnić i zamontować płytę pancerną pod silnikiem mam pytanko czy ma ktoś może foty? Bo będe sam spawał i narazie chce mieć coś na wzór.

Z góry thnx!!
Moderatorzy na tym forum to ludzie z kompleksami, nie ma jak tworzyć sobie wyższą samoocenę klikaniem :D
JEŻELI SZUKASZ GUZA, POWIEDZ MI TO W TWARZ
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

Mam chyba u siebie takie ustrojstwo, lezy na garazu, moge ci udostepnic na wzor ;)
cos takiego:
http://img268.imageshack.us/i/zdjcie003jh.jpg/
Awatar użytkownika
mlody90
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mlody90 »

ja bym sie zastanowil nad ta rozporka w takim wykonaniu... zbyt latwo o cokolwiek zachaczyc...

lepsza jest taka nad wydechem...
[size=12px]https://picasaweb.google.com/mlody.997x/GIEDA#[/url] [/color][/size]
Awatar użytkownika
DonRogu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DonRogu »

ale ja chce i tak płyte "pancerną do tego mocować :) więc licze się z tym ze bedzie haczyć ;)
Moderatorzy na tym forum to ludzie z kompleksami, nie ma jak tworzyć sobie wyższą samoocenę klikaniem :D
JEŻELI SZUKASZ GUZA, POWIEDZ MI TO W TWARZ
Awatar użytkownika
mlody90
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mlody90 »

plyta plyta ale jak widzialem zdjecia jak taka rozporka dostala w du.. na glebie to mam uprzedzenie do tego wykonania...raczej taka gorna bym zakladal a plyte przecie mozesz zamocowac do mocowan wachaczy i luzik
[size=12px]https://picasaweb.google.com/mlody.997x/GIEDA#[/url] [/color][/size]
Awatar użytkownika
cycuszki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cycuszki »

Witam.
Nadszedł czas wymiany łożysk przednich amortyzatorów i kół. Do amortyzatorów mam już jedno Lemforder więc drugie kupię takie samo.
Co polecacie do kół?? Jakie macie u siebie?? Jeździ ktoś na łożyskach OPTIMAL?? Chciałbym poznać Wasze opinie i podpowiedzi zanim wybiorę. Cena oczywiście również gra rolę.
Na które elementy warto jeszcze zwrócić uwagę gdy wszystko już będę miał na wierzchu?? Dodam że polo jeździ ok. 10 000km rocznie, na zwieszeniu ta-technix 80/60 po naszych "drogach" :grin:
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: grandprix »

Pytanko mam amortyzatory o skróconym skoku o 25mm i wsadzone sprężyny voglanda -40

I jest problem bo auto stoi jakoś dziwnie a jak popatrzeć na amorek to wygląda na to ze jest na maź rozciągnięty.... i tak tez się auto zachowuje na drodze ugina się w dół a w górę już nie idzie.

Jaka jest tego przyczyna czy amortyzator jest po prostu za krótki ?? zależy mi na takim obniżeniu auta jakie dają sprężyny ale chce żeby amortyzator pracował jak należy czyli na ściskanie i rozciąganie.

Co radzicie ?? amortyzator twardszy ale o seryjnym skoku ??
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Post autor: krolmacius24 »

Witam Chłopaki!
Sorrki, ze wchodzę miedzy "wódke a zakąske", ale postanowiłem,ze nie bede smiecił forum zakładajac nowego wątku gdy chodzi mi o zawieszenie.
Sprawa wyglada tak: Posiadam gwintowane zawieszenie chyba forda... i pisze do Was z prośbą czy dałoby rade jakims cudem załozyc je do mojej Polówki 86C2F i z nadzieją,ze napiszecie,ze się da :) wydaje mi sie, ze nie ma szans... ale moze sie mylę..
Mam 2 amorki ze sprezynami takie jak na zdjęciu i 2 sprężyny jeszcze. Moze same sprężyny da radę? Nie wiem, nigdy tego nie robiłem i pytam Was o rady...moze jakies przerobki i podejdzie....
Doradźcie co tu zrobic...
Nie wiem nawet czy ten amortyzator to na przod na pewno...
Obrazek
Z góry dzięki!!

EDIT: Pomożecie.....?
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

[quote=""grandprix""]I jest problem bo auto stoi jakoś dziwnie a jak popatrzeć na amorek to wygląda na to ze jest na maź rozciągnięty.... i tak tez się auto zachowuje na drodze ugina się w dół a w górę już nie idzie.[/quote]
nie może być ;] to by znaczyło że ci sie samochód obniża za każdym dobiciem, może sprężyny ci poleciały
KONI
k
komarro22
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: komarro22 »

Witam, ostatnio byłem swoją polusią na szarpakach i diagnosta mi powiedział że mam do wymiany wachacz, jest jakiś problem aby go samemu wymienić bez większych komplikacji???
Pozdrawiam.

w tym temacie masz wszystko, miłego czytania
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

był już chyba podobny temat :p wahacz da rade samemu wymienić, jedynie większe problemy możesz mieć ze stabilizatorem żeby go napiąć i włożyć w wahacz, ale ja mam na to swój dobry patent, także jak będzie Ci potrzebny to się odezwij. a ogólnie to do wymiany potrzebne są dwie 17, jedna 19, podnośnik, młotek, wd40 albo coś podobnego i to chyba wszystko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”