6N2 turzol

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

6N jest w całości, ma wnętrze przełożone z 6N2 ;)
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Borek""]Poniekąd rozumiem, bo jakby nie naprawiał tamtej budy byłby to juz pospawany i poszpachlowany ulep co raczej gryzie się z Twoim podejściem do tematu. [/quote]
indeed :)

6N2 jest tak jakby kontynuacją myśli jaką zapoczątkowałem przy 6N. Ma być 100% ori + coś więcej. Chce z tego Basis-a zrobić 6N2 Uber-Highline a droga ku temu jeszcze daleka :) Ale już niebawem wyskoczę z niespodziankami, obiecuje :)

[quote=""Borek""]Planujesz coś z 6nką? A raczej z tym co z niej zostało po szabrunku ;)[/quote]

Na razie zostaje w rodzinie. Może sprezentuje komuś z najbliższych. Zobaczymy. Żal sprzedawać za grosze, żal też puszczać go na żyletki. Przekładam z 6N heble bo wsadziłem w nie sporo grosza i poświęciłem mase czasu. Gwint pójdzie do żyda, a póki co pobujam się na serii :) Auto technicznie jest igła, pali tyle co nic, więc będzie służył tymczasowo jako środek transportu do pracy.
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

Turzol to mistrz w rozbieraniu aut na czynniki pierwsze i składaniu od nowa :)
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""mareck""]Turzol to mistrz w rozbieraniu aut na czynniki pierwsze i składaniu od nowa :)[/quote]

:) Tu się zgodzę, bo tą sztuke mam opanowaną perfekcyjnie . Rozkładanie środka do gołego - czas 1,5h to rekord :)

Z nudów walnąłem sobie zdjęcia komory silnika
http://picasaweb.google.com/turzol/Engine#

Myślę, że nie można się niczego przyczepić oprócz tego, że jeszcze syfu jest sporo i mam zamiar zająć się tym przy okazji kompletnego detailingu

BTW Thx dla Jote$, że sprzedał mi info nt. kompatybilności gwintu 6N z 6N2. Dzięki tej informacji niedługo zagości na aucie gwint KW Inox Variant 1 :)
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

[quote=""turzol""]BTW Thx dla Jote$, że sprzedał mi info nt. kompatybilności gwintu 6N z 6N2. Dzięki tej informacji niedługo zagości na aucie gwint KW Inox Variant 1[/quote]
to znaczy ze gwint od 6n pasuje do 6n2 z przodu? kity tez pasują?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""elja""][quote=""turzol""]BTW Thx dla Jote$, że sprzedał mi info nt. kompatybilności gwintu 6N z 6N2. Dzięki tej informacji niedługo zagości na aucie gwint KW Inox Variant 1[/quote]
to znaczy ze gwint od 6n pasuje do 6n2 z przodu? kity tez pasują?[/quote]

Tył to to samo - to wiedziałem
Przód - inna jest sprężyna główna bo jest rozszerzona u góry w celu zamontowania łożysk górnych
Przy czym pomocnicza sprężyna wylatuje całkowicie.

Sprawdzałem w katalogu KW i sie zgadza - oznaczenia kolumn mcphersonów 6N/6N2 są idento, zmienia się tylko oznaczenie sprężyny głównej
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""turzol""]Z nudów walnąłem sobie zdjęcia komory silnika
http://picasaweb.google.com/turzol/Engine#

Myślę, że nie można się niczego przyczepić oprócz tego, że jeszcze syfu jest sporo i mam zamiar zająć się tym przy okazji kompletnego detailingu[/quote]
Chcialbym miec taki syf pod maska xD
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

turzol
no przydało by się przepucować komorę;) a blache od kolektora to już musowo:)
muszę zakupić przed zimą pokrywę dolną silnika :/ bo co wyczyszcze<wczoraj> to deszcz przyjdzie i kupa:/
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

masz chłopie czasu

meguiar'sa uzywales do silnika?
I kierowca zlotu Bronisławów 2006
II kierowca zlotu Kozienice 2010
I auto zlotu Bronisławów 2006
II auto zlotu Ślesin 2007
BMW 330i @18" : http://www.youtube.com/watch?v=6k5OeCIZiFs
A3 1.8T@17" & Koni gewinde
[url=http://www.czekolandia.krakow.pl
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Wojciechu""]masz chłopie czasu

meguiar'sa uzywales do silnika?[/quote]

Wojtek - komora jeszcze nie tykana przeze mnie :)
Mam zamiar w niedługim czasie się nią zająć -w ruch pójdzie Nielsen HD Degreaser i na plastiki 303 Aerospace Protectant. Dodatkowo maska od spodu będzie zabezpieczona Colli 476S , a wytłumienie wyczyszczone Megs APC .
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""Wojciechu""]meguiar'sa uzywales do silnika?[/quote]
po zwyklym plynie za 10zł z firmy K2 do mycia silnikow jest taki sam efekt :) nie wierze ze handlarz uzywal meguiarsa czy cos z wyzszej polki :)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Paffcio""]
po zwyklym plynie za 10zł z firmy K2 do mycia silnikow jest taki sam efekt :)[/quote]
Z tym sie nie mogę zgodzić. Czyściłem kiedys obudowe skrzyni biegów zaje...ną olejem. Kupiłem K2 Akra czy cuś takiego. Efekt mizerny, potem w ruch poszła ropa i było znacznie lepiej. Potem dorwałem Megsa Degreasera z linii dla myjni i podomywał to czego 2 wymienione wcześniej środki nie dały rady wymyć.

[quote=""Paffcio""] nie wierze ze handlarz uzywal meguiarsa czy cos z wyzszej polki :)[/quote]
O ile w ogóle był myty przez handlarza :) Chciałbym żeby tak zostało :)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""turzol""]Z tym sie nie mogę zgodzić. Czyściłem kiedys obudowe skrzyni biegów zaje...ną olejem. Kupiłem K2 Akra czy cuś takiego. Efekt mizerny, potem w ruch poszła ropa i było znacznie lepiej. Potem dorwałem Megsa Degreasera z linii dla myjni i podomywał to czego 2 wymienione wcześniej środki nie dały rady wymyć.[/quote]
to albo za malo dawkowales albo po terminie ten srodek ja uzylem w tym samym celu bo angol był zapluty olejem chyba sprzed roku a do tego masa kurzu co stworzyło niezla papranine starego ssyfu, zuzylem cala butelke jednorazowo na caly motor + myjka cisnieniowa z ciepla woda, tylko mylem na goracym silniku - lepiej puszcza chociaz troche mniej bezpiecznie jak splukujesz zimna woda...

efekt jak na foto, szkoda ze nie mam zdjecia przed myciem
http://picasaweb.google.pl/paffcio01/Motorr#
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

To jest NIEMYTY motor?!!

A ktos w ogole jezdzil tym autem?
I kierowca zlotu Bronisławów 2006
II kierowca zlotu Kozienice 2010
I auto zlotu Bronisławów 2006
II auto zlotu Ślesin 2007
BMW 330i @18" : http://www.youtube.com/watch?v=6k5OeCIZiFs
A3 1.8T@17" & Koni gewinde
[url=http://www.czekolandia.krakow.pl
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jote$ »

[quote=""turzol""]Thx dla Jote$, że sprzedał mi info nt. kompatybilności gwintu 6N z 6N2.[/quote]

Artur nie ma sprawy, musimy sobie pomagać :piwo: :piwo:

A tak BTW, jeżeli chodzi o kwestie komory silnika, to dobrze utrzymana komora mówi sama za siebie coś o tym wiem :thumbsup:

[quote=""damianese""]muszę zakupić przed zimą pokrywę dolną silnika :/ bo co wyczyszcze<wczoraj> to deszcz przyjdzie i kupa:/[/quote]

Tu się kolego z Tobą nie zgodze, ja nie mam i nie mialem oslony pod silnikiem i nie zgodze sie z tym co piszesz, ze co deszcze to musisz czyscic - no chyba, że ty jezdzisz z otwartą maską.
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”