ok, dorwalem jakiegos laptopa i router wifi z telefonu zrobilem, wiec robie konkretny aktual
w srode 12,09 przytargalem silniczek...
ogolnie wyszlo to na spontanie, bo wracalem z kumplem z wrocka i zaczelismy tak gadac a on zapytal, czy chce SBka... oczywiscie powiedzialem, ze chce i w drodze powrotej zabralismy go ze soba
w nocy juz zaczelismy rozkrecac silnik i czyscic
dnia nastepnego zakupiona zostala odpowiednia chemia i silnik zostal wymyty pozadnie
po umyciu go zaczelismy wyciagac moj silnik
dlaczego nie do nowej budy?
a to wlasnie dlatego, ze to jest trudna sprawa i wole na tej budzie sprobowac bo i tak idze na zlom wiec jak cos pojdzie nie tak to nie bedzie mi jej szkoda
bylo to dnia 13,09 i tego samego dnia SBk wisial juz nad komora i byly pierwsze przymiarki

pozniej wyciecie pasa przedniego i takie tam...
oczywiscie, bez klepania podluznic sie nie obeszlo...
brakowalo jakies 4 cm, a podluznica zostala wklepana okolo 6 xD wiec jest ok...
pompa wspomagania z SBka zostala wyciagnieta bo nie chce miec owego ustrojstwa...
14,09 juz bylo wszystko wyklepane i wyciete wiec zaczelismy przymiezac silnik, myslec gdzie i jakie beda lapy...
takiem oto sposobem silnik bedzie siedzial mniej wiecej tak:
ja juz wiedzielismy jak mniej wiecej bedzie siedzial silnik i gdzie beda lapy to 15,09 zaczelismy ogarniac podpory lap i same oduszki...
pojechalem na zakupy, kupilem troche stali (profili 2x2, 2x4 i jeszcze tam jakies znalazlem w domu) i sie zaczelo spawanie, skrecanie, wywalanie, dokladanie itp itd
najpierw zostala wywalona "belka" ktora trzymala podluznice od dolu i zostala ona zastapiona czyms takim
a pozniej podpora tylniej lapy silnika
lapa skrzyni jakas tam juz jest, ale po przymiarkach ktore mialy miejsce z godzine temu nie pasuje tak jak powinna i bedzie trzeba wymyslec cos innego...
takze reszta relacji prawdopodobnie we wtorek...
odpisywac na pytania moge na bierzaco, ale czekam takze na pomocne uwagi
jak na razie zostaje do ogarniecia 1 lapa, wydech, polosie, rozporki, pompa wakum, chlodzenie (nie wiem czy moja chlodnica od diesla wystarczy) i intercooler (ten co jest, jest po strzale i nie wiem czy bedzie dzialal jak powinien, poza tym jest jakis taki "niekomfortowy" i nie wiem gdzie go dac)...