Nowe radio z niewielkie pieniądze

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
michałoś
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: michałoś »

[quote=""choclateman""]no może i głośniki nie są rewelacyjne ale nie wierzę, że brak basu to wina głośników a nie radia ;) w lepszym radiu jest funkcja bass/treble i można przyregulować a w kaseciaku nie ma takiej możliwości.[/quote]

no tak, jest, ale jak głośniki są słabe, to nawet jak podkręcisz bas na + 80 to i tak to nic nie da.
VW Polo Classic 1.4 60km 97r. || Sprzedane
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja mam na bank jakieś lepsze te głośniki bo radyjko gra tylko na 2 głośnikach w boczkach i gwizdkach w desce i rewelacyjnie to brzmi, prawdopodobnie nie są seryjne te głośniki, wracając do obsługi kenwooda to nie należy do łatwych... trzeba się przywyczaić, to tak jakby dać użytkownikowi nokii motorolę.... :D
civic r18a2/407 1,6 HDi
P
Pasiassty
Newbie
Newbie

Post autor: Pasiassty »

[quote=""...ADAM...""]Chce je kupić tylko po to, aby mi odtwwarzało płytki w aucie, nie mam car audio tylko 2 głośniki w podszybiu;p chcę tylko posłuchać czasem kawałków ulubionych w trasie;p[/quote]

Rozumiem ze poki co to masz jakies radio na kasety tak? To jak chcesz czasem sobie posluchac ulubionych kawałów to kup kasete adapter ktora ma wyjscie do odtwarzaczy mp3 itd. I od czasu do czasu to powinno Ci wystarczyc. Albo pozwoli Ci przeczekac czas az uzbierasz kase na dobre car audio. :D
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ...ADAM... »

Mam adapter, ale ciągle przejściówki na telefon mi się psują a mam nokie 6151 i bardzo ciezko w okolicy kupić, a przez neta nieopłacalny interes wychodzi;p
Awatar użytkownika
choclateman
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: choclateman »

ok to w takim razie trzeba koniecznie wstawić głośniki na półce bo inaczej nie ma sensu wstawiać dobrego radia bo i tak kupa z tego będzie..

jeśli nie kenwood to co do 300zł? i jakie głośniki na półkę?
everybody lies.
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

zamiast glosnikow w polce kup sobie wzmacniacz i podlacz pod niego glosniki przednie, bedzie lepiej gralo niz 4 glosniki pod samym radiem.
poza tym radio za 300zl wcale nie ektraklasa wsrod jednostek sterujacych :)
Awatar użytkownika
choclateman
Raczkujący
Raczkujący

no tak ale dobry wzmacniak trochę kosztuję ;)
everybody lies.
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

to zalezy od ciebie czy pojsc po najnizszej lini oporu i taniosci czy dolozyc 200zl kupic uzywke wzmak i miec lepiej.

gaary sprzedaje takiego wzmaka:
viewtopic.php?f=6&t=12383

podlaczasz pod niego przednie glosniki, a jak bedziesz chcial rozbudowac audio o mały sub lub glosniki na tyl to kupujesz tylko glosniki, podlaczasz do wzmaka i hula
Awatar użytkownika
choclateman
Raczkujący
Raczkujący

a wymiana głośników przednich?
everybody lies.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

ja mam do sprzedania radyjko Pioneer DEH-1730R, było zamontowane w aucie jak je kupowałem, ale miałem już zakupione inne więc te poszło w odstawkę :) sprawne w 100%, poniżej zamieszczam link do opisu radyjka i zdjęcia mojego autorstwa, cena jaka mnie interesuje to 100zł + przesyłka, jak jesteś zainteresowany to pisz PW :)

opis radyjka: http://www.megamedia.pl/radioodtwarzacz ... -1730r.php

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

wskazana, wszystko trzeba robic stopniowo, nie wszystko naraz pakujac duzo kasy jednorazowo, wymieniaj po kolei, ale niech zaden z komponentow nie ogranicza pozniej rozbudowy dalszej, a glosniki na przod, jezeli masz auto z boczkami z miejscem na glosniki to za ok. 200zl mozesz zakupic helixy db62.1
Awatar użytkownika
michałoś
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: michałoś »

no i nie kupuj głośników w półkę/podszybie

Dobry zestaw odseparowany, Helixa/PB pod wzmacniaczem da o wiele lepszy efekt
VW Polo Classic 1.4 60km 97r. || Sprzedane
Awatar użytkownika
choclateman
Raczkujący
Raczkujący

no mam w drzwiach wejscia i jakies tam seryjne głośniki siedzą.. z tyłu nie ma w ogóle..

a jak wymienic głosniki na desce? nie trzeba przypadkiem całej deski rozkręcać? ;>

spokojnie.. chce to zrobic jak najmniejszym kosztem zeby grało jako tako na razie.. z czasem zrobię jak piszecie jakiś wzmacniak itp. a na razie jednego miesiąca nie dam rady włożyć tyle kasy..

od początku. poradzcie jakieś nie drogie i całkiem dobre radio, żeby grało lepiej niż seryjne a jeżeli nie da się tak to poleccie najtańsze wyjście by było w miare ok. (nie musi mi dudnić na maxa)
everybody lies.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

radio zostaw sobie na później na razie głośniki w boczki helixy są naprawdę ok, z tyłu głośniki ci nie potrzebne, wzmacniacz używany można kupić za 100-150 zł dobrej klasy, ja np. kupiłem za 150 alpine'a z bardzo dobrej półki.
Kratki w desce się wyciąga wiec np.
ja bym zrobił tak:
-głośniki
-radio
-wzmak
Awatar użytkownika
choclateman
Raczkujący
Raczkujący

everybody lies.
ODPOWIEDZ