Czarne 6N by kuba90876 sezon 2k16

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: paul.walker »

jak one grają ? bo stoje przed dylematem czy kupic te czy dolozyc i DSK kupic
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

[quote=""sexprience""][quote=""kuba90876""]Dziś wpadł mały up :) kupiłem sobie wzamacniacz antenowy do radia :D Radio odżyło i nawet fajnie łapie fale :) Zaraz ide ogarnąć ten kawałek oderwanej dokładki, fotki wieczorem ;)[/quote]

Gdzie te fotki Kuba? :jester:[/quote]

Proszę bardzo oto zdjęcie :P
Obrazek
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""paul.walker""]jak one grają ? bo stoje przed dylematem czy kupic te czy dolozyc i DSK kupic[/quote]
Szczerze, nie jestem może jakimś koneserem dźwięku, ale na pewno jest lepiej względem serii. W połączeniu z tubą dają radę :) Polecam te DCX ;)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Ostatnio wpadł mały up do pololota :D Tuba Magnat 1000W + wzmacniacz MAC 1100W. W połączeniu z Hertz'ami gra całkiem przyzwoicie :) Niedlugo polo prawdopodobnie idzie do lakiernika :) Ogarnięcie każdej rdzy, ściągnięcie listew bocznych, korekta lakieru, polerowanie i woskowanie :)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Dziś wpadł mały up. Zrobiłem to na poczekaniu :D Wpadły kierunki USA na front :) Wygląda całkiem całkiem :D

Zdjęcie efektu(sorki za jakość...)
Obrazek
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Sorki za ppp... :P Wczoraj zrobiłem konserwacje podwozia, byłem zaskoczony, że w 18-sto letnim samochodzie jest tak zdrowa podłoga :) Wyczyściłem silnik od spodu, wypolerowałem pokrywę zaworów, poczyściłem plastiki pod maską i na razie to tyle :P Kilka zdjęć:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Polerka pokrywy sztos ! Ale za te kierunki jakiś czepialski policjant może Ci zabrać dowód.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Diego69""]Polerka pokrywy sztos ! Ale za te kierunki jakiś czepialski policjant może Ci zabrać dowód.[/quote]
Dzięki wielkie, ręczna robota... Siedziałem nad tym około 8 godzin, zabawa papierami ściernymi od 240 do 2500 na mokro, ręczna polerka kilkoma pastami, pracy sporo, ale efekt widzę, że się podoba i to jest najważniejsze ;) Co do kierunków, jeżeli wyciągnę zarówki przy policjancie to guzik może mi zrobić :P Ale na wszelki wypadek zaopatrzyłem się w osobny włącznik do postojówek w kierunkach :) Więc w razie jakiegoś spotkania z niebieskimi wyłączam żaróweczki, a im wciskam kit, że musiało to się wydawać :D
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Paffciak »

O Jakich pastach mówisz ? :)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Paffciak""]O Jakich pastach mówisz ? :)[/quote] Na początek użyłem najtańszego "Ultra Cut" Firmy K2, żeby trochę wykończyć powierzchnię po papierach ściernych, potem użyłem "ALUCHROM" też K2, na koniec poszła w ruch Faracella G3 a na deser nałożyłem wosk :D Jakiś miałem, nie pamiętam nazwy :) I efekt widać na zdjęciach wyżej :)
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

To teraz pozostaje wyczyścić sam silnik.
W brico marche sprzedają taki preparat w srebrnych butelkach z atomizerem, jest mega skoncentrowany, ale trzeba przy nim pracować w rękawiczkach i jakiejś masce, bo bardzo wysusza skórę i wywołuje kaszel.
Wyczyścić da się wszystko, a ten syf na głowicy naprawdę warto, bo to momentalnie poprawia wygląd komory.

A wrzucanie naklejki "nie trąb poj3bie bo jadę na glebie" przy kicie 60/40 jak dla mnie to trochę niesmaczne.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Winiacz""]To teraz pozostaje wyczyścić sam silnik.
W brico marche sprzedają taki preparat w srebrnych butelkach z atomizerem, jest mega skoncentrowany, ale trzeba przy nim pracować w rękawiczkach i jakiejś masce, bo bardzo wysusza skórę i wywołuje kaszel.
Wyczyścić da się wszystko, a ten syf na głowicy naprawdę warto, bo to momentalnie poprawia wygląd komory.
[/quote]

Mam K2 Akra, daje sobie radę z naprawdę brudnymi elementami, Dół silnika doczyściłem jak nowy :P Górę mam zamiar pomalować w jakis kolor.

[quote=""Winiacz""]

A wrzucanie naklejki "nie trąb poj3bie bo jadę na glebie" przy kicie 60/40 jak dla mnie to trochę niesmaczne.[/quote]

Uwierz mi na słowo, że po naszej pięknej Nidzicy jeżdżę 30/40 km/h i więcej się boję, bo już nie raz usłyszałem nieprzyjemny odgłos podwozia. Zawsze za mną robi się sznurek samochodów, które co chwilę trąbią. Odkąd wpadła naklejka wszystko się jakoś uspokoiło i nikt już nie trąbi :) Btw. naklejka jest, bo z czasem myślę o gwincie na przód i sprężynach 60/80 na tył. Btw2 Od wahacza jest około 7 centów, od kata niecałe 5... Więcej myślę, że jak na 60/40 nieźle siadło względem serii :P
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Dziś kupiłem parę gratów eksploatacyjnych do pololota, mianowicie: pasek rozrządu ContiTech, Napinacz INA, Pompa wody RUVILLE, uszczelniacze Wictor Reinz, pasek klinowy BOSCH, litr płynu chodzącego K2 kuler :) Wszystko brane z najwyższej półki, nie ma oszczędzania na rozrządzie :)

Obrazek
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Rozrząd wymieniony, kolejne naprawy jakie się szykują to wymiana poduszki pod silnikiem od stroju rozrządu. W poniedziałek może wymienię uszczelniacz wybieraka w skrzyni biegów+olej :)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Wczoraj polo poszło do lakiernika :) Dziś stojąc przy samochodzie podjeliśmy decyzję, żeby nie łatać zaprawkowo tylko pomalujemy całą :) Maska wpadnie prawdopodobnie druga i na przyszłość jak kupię szerokie zderzaki ide do nich i modze zderzak ala 6n2 :) Wreszcie ogarnę ten tył :P BTW. Listwy po malowaniu zakładać czy nie? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”