GTI by el_nińo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kondiii
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kondiii »

Ogień w szopie :oki:
Kolor skóry taki sam jak u mnie.Bentley Continental GT
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

widzę że mój poprzedni post wyparował po przeprowadzce :/ ale nic, jedziemy dalej ;)

dostałem dzisiaj profi foty od autoworks więc dobrze było by się pochwalić :D
Wrzucam jeszcze opis skradziony ze strony AutoworksPL bo sam lepiej nie opiszę ;)
"Pelen zakres prac:
-Czyszczenie oraz konserwacja foteli skórzanych z Audi TT z użyciem środków Colourlock.
-Dopasowanie oraz montaż foteli
-Zbudowanie instalacji elektrycznej do sterowania elektrycznego oraz podgrzewania foteli
-Montaż głośników Morel Tempo Ultra 602
-Wygłuszenie drzwi wraz z zasłonięciem otworów technologicznych, wygłuszeniem dwustronnym matami aluminiowo-butylowymi oraz piankami akustycznymi Hollywood FLEX
-Wykonanie customowych trójkątów pod głośniki wysokotonowe
-Obszycie oryginalnej kanapy z Polo GTI w skórę z Bentleya z zastosowaniem przeszyć a'la Audi TT
-Obszycie kompletu boczków drzwi skórą z Bentleya oraz czarnym skajem
-Obszycie podsufitki na czarno
-Flockowanie wsystkich jasnych elementów tapicerek na czarno
-Montaż radia 2 DIN Alpine W-296BT
-Farbowanie uszczelek drzwi na kolor czarny
-Montaż wzmacniacza XETEC oraz okablowania Hollywood Energetics z serii PRO (pełna miedź beztlenowa, bezpiecznik AGU, plus oraz masa od akumulatora)"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wymieniłem tez dzisiaj tylne hamulce
Klocki Bosch, tarcze brembo i przewody w stalowym oplocie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Musiałem tez wymienić tylne dystanse (15mm) ponieważ "kołnierz" był za krótki i dystanse po prostu się rozpadły  :o
Teraz mam 17mm i powinno być git.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2016, 22:29 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

O jaaa! BOMBA!!! :O
Super wyszło, mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć kiedyś na żywo :)
Ja od 3 dni walczę z elektryką w audiku, ktoś niezłą fuszerke odwalił i musze to ogarnąć :D
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

dzięki  :)
mam nadzieję że uda mi się zorganizować trochę czasu na jakiś zlot za rok w lipcu :) wtedy polo powinno być "skończone" .
powodzenia z elektryką :)
el nińo
n
needlehole
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: needlehole »

środek wygląda OBŁEDNIE. szacun za całość prac
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

needlehole dzięki  ;)
Mały aktual może by się przydał...
Jakiś czas temu miałem problem z policją, zatrzymali mnie 10m od domu w ramach kotroli  :-\ miły pan stwierdził że polo jest za szerokie z tyłu i ogólnie że za niski  ::)
Z tyłu zmierzył szerokość i niby miałem 3cm za dużo co skończyło się wbiciem statusu WOK na samochód i nie mogłem nim jeździć (tylko w dniu przeglądu najkrótszą trasą)
Generalnie to przyjebał się bo chciał i tyle, w końcu ani nie mam negatywu ani koła nie wystają poza obrys ale cóż  >:(
Spodobał mu się środek i w ogóle był bardzo miły ale chujem był i tyle.
Na przegląd musiałem jechać 130km w jedną stronę do tzw RDW bo tylko tam mieli terminy na już a wiadomo że auto potrzebuję i czekanie na przegląd ponad miesiać bo było by blisko jakoś mi się nie uśmiechał.
Jak zapytałem go jak niby mam jeździć to odpowiedział że muszę przywrócić do serii co lekko wyśmiałem bo ewidentnie jakiś wariat z niego był.
No ale nic, podniosłem polo,ściągnąłem dystanse z tyłu 17mm a na przód zamiast 10mm dałem 5mm i pojechałem.  Z parametrami nie było problemu ale jeden czujnik abs'u miałem walnięty i linka ręcznego było lekko uszkodzona  :-\ Więc musiałem wrócić do domu, zamówić części i zamontować pod domem bo dalej nie mogłem nim jeździć. Następnie znowu pojechałem 130 km w jedną stronę tylko po to żeby koleś zobaczył że kontrolka abs'u nie świeci i linki ręcznego są nowe...
Cała zabawa kosztowała mnie 99 ojro mandat, 100 euro dwa przeglądy, 50 euro paliwo i 110 euro części (części akurat to się przydały więc na to nie mogę być zły).
Jak powiedziałem miłemu policjantowi że ludzie jeżdżą z negatywami i ze zderzakami po ziemi to powiedział że też nie mogą haha, zapewne inne auta tez regularnie zatrzymuje ...

Polo na przeglądzie :
Obrazek

Czujnik abs'u TRW i linki ręcznego Bosch'a
Obrazek

I ostatnio równe cyfry pojawiły się na liczniku ;)

Obrazek
el nińo
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Współczuje
Człowiek wkłada całe serce czas  portfel i takich ludzi na swojej drodze spotyka. :'(
Pomimo srebrnego koloru polo robi robotę, przyciąga wzrok.
Kawał dobrej roboty  :)
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gallo »

To Polo rozwala system :D meeega praca przy autku, mega zazdro ;-) co do tego, że za niski? To czy jest jakiś przepis określający to jaki prześwit powinien mieć samochód? Co do szerokości, wiadomo, koła nie powinny wystawać poza obrys auta blabla (bezsensu ten przepis  ;D), ale co do tego, że za niski? Ktoś mnie może oświeci? ;-)
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

BraHOL 12 Gallo cieszę się że się podoba :) już się nie mogę doczekać aż go okleję :D
Co do szerokości w NL jest przepis i w przypadku polo szerokość "śladów" to max 140cm i max 2% odchylenia co daje w tym przypadku 142,8 cm. Policjant oczywiście nic nie wspominał o tych 2% a ja wcześniej nie wpadłem na to by sprawdzić taki przepis bo po co :)
Jeżeli chodzi o obniżenie to leciał w chu** bo na mandacie który przyszedł tydzień później jest tylko za szerokość więc ewidentnie ściemniał.
el nińo
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

el nińo pisze:
Jakiś czas temu miałem problem z policją, zatrzymali mnie 10m od domu w ramach kotroli  :-\ miły pan stwierdził że polo jest za szerokie z tyłu i ogólnie że za niski  ::)
Z tyłu zmierzył szerokość i niby miałem 3cm za dużo co skończyło się wbiciem statusu WOK na samochód i nie mogłem nim jeździć (tylko w dniu przeglądu najkrótszą trasą)
Generalnie to przyjebał się bo chciał i tyle, w końcu ani nie mam negatywu ani koła nie wystają poza obrys ale cóż  >:(
Spodobał mu się środek i w ogóle był bardzo miły ale chujem był i tyle.
Ja bym odmówił przyjęcia mandatu nie ma w kodeksie drogowym, ile auto ma być od ziemi i jak moze być za szerokie jak koła nie wystają? Haha no to trafiłeś na debila policjanta :D
BTW ten środek robi robotę :) Mega :) Pozdro
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

vwmaro wyraźnie napisałem że w Holandii jest przepis odnośnie szerokości pojazdu i jeżeli chodzi o polo wynosi 140cm + max 2% odchylenia co daje 142,8 cm ;)
el nińo
Awatar użytkownika
Ala
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Ala »

jakby w PL tak wyglądały przeglądy to co 2 auto by nie przeszło :D ale może ludzie jeździliby wtedy bardziej sprawnym pojazdami :) polo jak zawsze klasa! :)
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Ala tutaj też da się zrobić przegląd na "lewo" :D Rok temu hamulce nowe jeszcze nie doszły i musiałem albo wymienić na ori albo jakoś na lewo zrobić. Skończyło się że zapłaciłem 80 euro i przegląd był podbity.

Mały aktual chyba przydało by się zrobić ;)
Zmieniłem opony na zimowe. Wpadły 205/40 17 Nexen i przyznam że ledwo co się mieszczą niestety. Polo jest mega wysoko ale mocne skręty czy jazda w dwie osoby na zakrętach jest ciężka ale nie chciałem kupować 16tek póki co mając nadzieję że tak nie będzie źle.
Teraz się zastanawiam czy zrolowanie błotników i modyfikacje plastików w nadkolach wystarczy czy jednak lepiej na następny sezon wrzucić  16tki na zimę  ? Jeżeli tak to jakie bo wiadomo że zaciski mocno ograniczają pole manewru. Można by OZ superturismo np ale one też mają chyba szerokość 7j więc nie wiem czy to ma sens?
Może modyfikacje nadkoli wystarczą, wtedy zimówki zostawił bym na obecnych felgach a na lato wrzucił jakieś inne  ;)
Póki co myślałem nad OZ formula w czarnym połysku ale ktoś może ma jakieś inne pomysły  ??  :P

Obrazek

Co do stanu polo poza zimówkami to miałem ostatnio problemy z temperaturą. Wymieniłem termostat i było gorzej + pojawił się błąd czujnika temperatury g62. Wymieniłem go i nic to nie dało więc wyjęliśmy nowy termostat, pobawili się nim i teraz wszystko działa jak należy  ;D
W poniedziałek byłem załatwić przegląd ale niestety wyszło za duże CO2 co nie było zaskoczeniem bo od roku jezdziłem z błędem sondy lambdy. Nie wymieniałem jej ponieważ elektryk we Wrocku powiedział że nie ma sensu bo potem reszta może też wywalać bład bo jedna sonda będzie nowa a reszta stara. Spalanie było ok więc go posłuchałem ale tym razem nie było już wyjścia.
Turas za samą wymianę krzyknął 140 euro więc kupiłem sonde sam i sam ją zamontowałem w 20 min. Błąd się już nie pojawia więc mam nadzieję że i przegląd przejdę bez problemu :D
Wielkie podziękowania dla krzyDOLAR bo cały czas mi pomaga  8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 09 lut 2017, 18:45 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Post autor: lukasz6oo »

Jezdzisz swoim 6n2 w zimę ?? :o :o
RUMAK
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator