[quote=""polityk""]Wzmak 4 kanały[/quote]
Co to za wzm?? Czy będzie stabilnie pracował w konfiguracji 2+1 ? Podaj markę i model to się poszuka jeśli nie wiesz :piwo: .
[quote=""polityk""]W takim razie jaki głośnik...[/quote]
[quote=""polityk""]Czy sub 250 mm Hertza zagra odpowiednio dobrze?
muzyka? raczej nie bity a gitary

[/quote]
Czyli już po tym co napisałeś mamy określony budżet, oczekiwania i potrzeby czyli ok. 300 - 320 pln, stawiasz bardziej na jakość i zarazem nie potrzebujesz potężnego łupnięcia oraz szukasz czegoś co zajmuje mało miejsca w kufrze (rozpatrujemy obudowę closed).
Propozycje:
Hertz ES200 (warto szukać starszej wersji - ok 180 pln używka)
Intertechnik MDS-08 - ok 220 pln (nie wiem czy do tych gitar i do DSK nie będzie najlepiej)
Excursion SX-8S4 - ok 250 pln
Excursion SX-8D4 (dual coil) - ok 270 pln
RE Audio REX-8S4 - ok 270 pln
Hertz ES250 (warto szukać starszej wersji - ok 200 pln używka)
Excursion SX-10S4 - ok 300 pln
Excursion SX-10D4 (dual coil) - ok 310 pln
RE Audio REX-10S4 - ok 310 pln
Mam wrażenie że SX-8S4 i REX-8S4 oraz SX-10S4 i REX-10S4 to jedna cholera mimo że noty pokazują inne parametry (ale REX jakoś czyta mi się realniej)
I troszkę ponad budżet (ale nie pasują zupełnie do DSK - wspomniałem o nich z ciekawości)
HELIX ESPRIT 8W - ok 450 pln
HELIX ESPRIT 10W - ok 550 pln
Głośniki te dobrze się "czują" od 8 l do 20 l (zależy od modelu - wiadomo im mniejszy głośnik tym mniej dm3 potrzebuje)
[quote=""polityk""]jak zbudować sub aby zabrał jak najmniej miejsca[/quote]
Najważniejsze by była obudowa szczelna i sztywna - wielkość dobieramy do głośnika i zarazem do ilości miejsca które możemy przeznaczyć.
[quote=""polityk""]może zabudowa w koło ?[/quote]
Jeśli masz odpowiedni litraż dostępny nad kołem to czemu nie - tylko taki sposób zabudowy ma swoje wady i zalety bo niby masz wolny bagażnik ale i tak ciężko coś do niego bezpiecznie włożyć gabarytowego bo w podłodze jest sub który może ulec uszkodzeniu. Niby można położyć płytę osłaniającą na podłogę ale wtedy będzie tak jakbyśmy suba nie mieli gdyż jego membrana zostanie zasłonięta. Druga opcją jest osobna skrzynka która niby zajmuje miejsce, ale zawsze bagażnik jest bardziej podatny na wożenie czegoś na podłodze, a jeśli potrzebujesz więcej miejsce skrzynkę zawsze możesz wyjąć zyskując te 15-20 litrów w bagażniku (wskazane by skrzynia była jakoś solidnie przymocowana bo jest bezpieczniej). Opcja ostatnia to zabudowa gdzieś w boczku bagażnika – przy mniej wymagających objętościowo przetwornikach miejsce jest aż nadto – wady to bardziej pracochłonna w wykonaniu obudowa i utrudniony dostęp do tylnej strony lamp gdy chcemy zmienić żarówki (coś o tym wiem mając dwa suby po bokach kufra)
Spójrz polityk na to - może Cię zaciekawi:
http://allegro.pl/golf-3-subwoofer-w-bo ... 82584.html