DYSTANSE, ZABUDOWY co?? jak?? czym?? gdzie?? itp....

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

obawiam się że samych maskownic nie dostaniesz (no chyba że ASO)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, 19:56 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

Gdyby ktoś potrzebował - numer maskownic - 6N0867149
g
guesswhosback
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: guesswhosback »

Znalazłem te nieszczęsne maskownice. Zapłaciłem za nie 20 zł :D jedna szara druga czarna ale już prysnąłem matową farbą lekko i jest ok.

Zastanawia mnie jedno w tapicerce dziura na głośnik jest w dolnym rogu a w tym wygłuszeniu, tej piance jest wytłoczony jakby głośnik i jest znacznie wyżej niż w tapicerce...
http://www.myspace.com/mrtyno

"nie dla tych których guru to szef radia józef
a premier to tylko tusk kaczyński czy buzek"

Obrazek
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

Może dziwne pytanie ale proszę o pomoc i porady. Mam głośnik basowy po kolumnie 20cm. Chciałbym mieć swoją skrzynię, dużo mnie to wyniesie?
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Skrzynia jak samemu będziesz robił to jakieś 70-200 zł plus wzmacniacz (za 130 zł już coś sensownego na samą skrzynię można dostać) i okablowanie (100zł) w sumie od 300 zł w górę.
Obrazek
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Jeżeli nie chcesz wydawać pieniędzy na skrzynię to wiadomo, że takie rozwiązanie będzie pewnie lepsze niż nic, jak to mówią: na bezrybiu i rak ryba. Musisz pamiętać jednak, że głośniki stosowane w domowych sprzętach audio (bo rozumiem, że o takiej kolumnie rozmawiamy) mają inne parametry oraz możliwe warunki pracy (wilgotność, temperatury, wibracje) niż te w car audio. Jeżeli jednak chcesz aby to zagrało to warto wydać trochę kasy na sprzęt do tego przeznaczony.
"Tuby" a tym bardziej z wbudowanym wzmacniaczem są do niczego. Niestety to nie gra ani czysto ani głośno.
Z radia wychodzi niebieski przewód do zasilania elektrycznej anteny/wzmacniacza antenowego/sygnał remote do wzmacniacza. To właśnie ten przewód podłącza się pod wzmacniacz i wraz z włączeniem radia włącza się sub. Jeżeli bardzo chcesz to jak już ktoś kiedyś na forum kombinował: na przewodzie remote zastosował dodatkowy włącznik i mógł nim dodatkowo sterować pracą wzmacniacza.
Obrazek
v
v-wej
Początkujący
Początkujący

Post autor: v-wej »

Witam.Co do ceny za skrzynie to to myslę że za 40zł spokojnie na allegro kupisz,oczywiscie skrzynia cloused.co do parametrów głosników domowych to oczywiscie wiekszość to głosniki 8 ohmowe także wzmacniacz powinien byc jakiś mocniejszy,trzeba by zmierzyc dokładnie ile ma ohm,skrzynia jakaś 13litrów i bedzie ok,wzmacniacz do 150zł napewno już kupisz niezły,nie chcę się reklamować :grin: ale miałbym jakiś dobry piecyk w niezłych pieniądzach jak bys chciał
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

Z tego co oglądam to wszystkie zabudowy są do 6n.Jako że nikt nie wrzuca fotek z zabudowy innych modeli polo zdecydowałem sie pokazac jak to może wyglądac w classicu.Choć nie wszystko jest jeszcze ukończone bo brakuje mi zabudowy subwoofera(prace trwają) dam zdjęcia tego co juz powstało.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak to na razie wygląda,gdy skończe zabudowę lewego nadkola dla suba wkleję jeszcze ze dwa zdjęcia.
PS.przydałoby sie temat"przykleić" żeby nie szukać go po całym dziale. :grin:
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

w sprawie półki ostatnio mnie tchneło żeby zwiększyć pojemność bagaznika i podwiesić pod nią 2wzmacniacze, kondensator i zwrotnice, a skrzynke zostawić w bagażniku... przeszło mi z zapychaniem odkąd wożę ze sobą wiekszą ilość narzedzi [taka praca :!: ]...
Wzmocnienie czyli rama nawet z kontowików obawiam się że nie wystarczy bo plastikowe kołki które umożliwiają ruch półki jak i te gumki unoszące pewnie sie zarwą więc chyba mija się to z celem.
"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
A
Anonymous

ja dostałem po poprzednim właścicielu "pułkę" z 2ma 3drożnymi super wypasionymi gośnikami firmy RTO. Półka wzmacniana MDF.
gra..do czasu aż pojadę na działkę i zamontuje wzmak ;]
2
2mek
Początkujący
Początkujący

wrotek_poz
ja chce podwiesić wzmacniacze i kondensator oraz zwrotnice ... bez głośników w niej. Nie chce by grała a raczej uwolniła trochę przestrzeni bagazowej :blush2:
szukam jakiegoś kompromisu przed wyjazdem na urlop

a moze przeżbić plastik bagażnika tam gdzie trójkąt jest schowany na tych gumowych paskach
Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 10:02 przez Krajniol, łącznie zmieniany 1 raz.

Kupię [url=http]viewt
A
Anonymous

2mek myślę ze zaden problem. wg mnie najlepiej wzmocnić i przykrecić wzmacniacz na 4śruby, kondensator na rzep
(pamiętaj też że masz miejsce w nadkolach i tam też wzmacniacz powinien wejść.)
2
2mek
Początkujący
Początkujący

z nadkolami trochę sprawa odpada z racji tego że nie będę rozkrecał calej zabudowy żeby żarówkę wymienić..
wzmacniacze mam dwa stare koloryfery

Kupię [url=http]viewt
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

Dobra nikt nie napisalem,wiec ja napisze pierwszy.Od kiedy to półka pisze sie przez takie u.
Tak przy okazji glosniki w polce to chyba jeden z gorszych pomyslow.Mam tak u siebie,ale jak kupilem auto to byly juz i w niedlugim czasie beda zmieniane(usuwane).Czasem gra lepiej,czasem gorzej.Odradzam glosnikow w polce
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
A
Anonymous

2mek , ale nie pisałem nic o zabudowie z nadkolu.
tylko o włoeniu w to miejsce wzmcniacza. Jak ni masz miejsca ..to pozostaje wzmocnić półkę.
Pytanie czy wzmacniacze nie są za ciężkie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”